25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Hafta sonu şehirden uzaklaşmaya ne dersiniz

Yaz bitti şehrin koşuşturması başladı. Kalabalıktan kaçmak için hafta sonunu iyi değerlendirmeli...

17 Eylül 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Hafta sonu şehirden uzaklaşmaya ne dersiniz

Bozcada

Bilen bilir, Bozcaada’nın en güzel zamanı sonbahardır. Yazın vıcık vıcık insan seline kapılmaktan az da olsa kurtulan bu şirin beldenin en güzel olduğu aydır eylül. Türkiye’nin üçüncü büyük adası olan Bozcaada’ya Geyikli’den 30 dakikalık bir sürede ulaşabiliyorsunuz. Yeşilin her tonuna rahatlıkla ulaşabileceğiniz adada manzaraya karşı kahvaltı yapmayı ve kahvenizi yudumlamayı unutmayın.

Abant

Göl ve yeşilin muhteşem uyumunu izlemeye ne dersiniz? Abant bu uyumun en güzel örneklerinden biri. Temiz havaya doyacağınız, yeşilin tadını çıkaracağınız iyi bir kaçamak olabilir. Keyifli bir doğa ve manzaraya şahit olacağınız Abant, doğa severlerin uğrak noktası. Abant’a geldiğinizde önce gölün etrafını ardından da tabiat parkını gezebilirsiniz. Yürürken her yeri keşfedip, bol bol fotoğraf çektirmeyi unutmayın.

Kömür Limanı 

Gelibolu-Çanakkale yolunda kalan gizli cennet Kömür Limanı, tam yıldızları izlemelik ve hayallere dalmalık romantik bir sahil kasabası. Saros Körfezi’ndeki Kömür Limanı aslında harika bir dalış noktası olarak tanınıyor. Zorlu ve sabır sınayıcı bir yoldan sonra köye ulaştığınızda huzur sizi karşılıyor olacak. Etrafta birçok çadır ve karavana rastlayabilirsiniz. Denizi soğuktur, sakın sonbaharda bir çılgınlık yapıp da girmeyi denemeyin. Sakin sakin kitap okuyup, yürüyüş yapabilirsiniz.

Polonezköy

Huzuru çok uzaklarda aramamak gerek. Polenezköy’ü mangal ve piknik ikilisinden ayrı düşündüğünüz oldu mu hiç. Şimdilerde İstanbul’un mahallesi, yarım saatte bile gidilebilen yeşil doğa kaçamağı bu köy, hafta sonları pek sakin olmasa da doğayla kucaklaşabileceğiniz enfes bir yer.

Yuvacık

İzmit sınırları içinde yer alan bölge kendine has yemekleriyle doğa severlere ev sahipliği yapıyor.Yuvacık da akan şelaleler üzerine kurulan masalarda balık yemenin tadına varırken, nehir boyunca yürüyüş keyfi yaşayabilirsiniz.Yemyeşil ormanlarında kuş sesleri arasında huzur bulabileceğiniz mekan İstanbul’a sadece 150 km uzaklıkta.