19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kafa kaşıntısı neden olur?

Sürekli kafa kaşıntısı yaşıyorsanız bunun altında yatan sağlık nedenlerini araştırmalısınız. Peki çeşitli nedenlerle ortaya çıkan kafa kaşıntısı hakkında tıp ne diyor?

21 Mayıs 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kafa kaşıntısı neden olur?

Kafa derisinde meydana gelen kaşıntıların birçok sebebi var. Saç derisinde meydana gelen kepek veya hijyen gibi sorunlar kafa derisinde kaşıntıya zemin hazırlar. Ancak saç diplerindeki kaşıntıya neden olan etkenler sadece bunlarla sınırlı kalmaz. Kızamık, suçiçeği gibi çeşitli enfeksiyonlar da kaşıntıyla başgösterir. Öte yandan sorun deri enfeksiyonlarına da işaret edebilir. Yine özellikle deriyi etkileyen kızamık, kızıl, suçiçeği gibi enfeksiyon hastalıklarda özellikle baş ve kafa bölgesinde lezyonlara ve dolayısıyla kaşıntılarla seyreder. 

Saç kıran mı mantar mı?

Kafa derisinde ara ara tatlı tatlı kaşıntılar oluşuyorsa ilerleyen zamanlarda saç kıran meydana gelebilir. Saç kıran genellikle saçta oluşan aşırı nem ve terleme sonucunda gerçekleşir. Kafa deriniz çok fazla nemleniyorsa ve beraberinde kaşıntı oluşuyorsa tedbir almanız gerekir. Aksi taktirde ilerleyen zamanlarda saç kıran meydana gelebilir. Sıkıntı, stres, iş stresi, üzüntü, ruhsal problemler kafa derisinde kaşıntıya neden olan bir diğer etkenlerdendir. Kafa derisinde sürekli olarak şiddetli kaşıntılar yaşıyorsanız bunun nedeni kafa derisinde meydana gelen mantar enfeksiyonları da olabilir.İlaçlara bağlı olarak gelişen kaşıntılara da sıklıkla rastlanılır. Bu nedenle ilaç kullananların ilacın kaşınma olarak yan etkisi olup olmadığını öğrenmesi gerekir.