20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Pensilvanya bileti 5 milyon liradan başlıyor

ABD’de lüks içindeki hayatlarıyla gündemde yer bulan FETÖ’cüleri bir dönem Gülen’in kara kutusu olarak bilinen Nurettin Veren’e sorduk. Veren, “Gülen’in malikanesi yakınından 12 tane otelde oturan Türkiye’den giden çok sayıda isim tespit edildi. Himmet trafiğinin merkezi Altunizade’den İzmir’e kaydı. 5 milyon lirayı veren Pensilvanya’ya gönderiliyor” dedi.

MEHMET BAYAR3 Aralık 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Pensilvanya bileti 5 milyon liradan başlıyor

- Hakan Şükür’ün Türkiye’den bir şey alamadan kaçması üzerine ABD’de nasıl lüks hayat sürüyor? 

Hakan Şükür’ün buradan bir şey almadan kaçıp kaçmadığını iyi araştırmak lazım. Resmi prosedürlere uygun ikinci ve üçüncü ellere sattığı mallarını elinden çıkarıp çıkarmadığının incelenmesi lazım. Bank Asya’ya para yatırın denildiği zaman Hakan Şükür’ün Bank Asya’dan para çektiğini görüyoruz. 2013’te FETÖ’nün bankasına yatıranlar da belli çekenler de belli. 

- Gülen, Hakan Şükür, SüleymanTiftik’in ikamet adreslerini ABD neden saklıyor. Diğer FETÖ üyelerinin ismi çıkarken neden bu isimler ABD kaynaklarında bulunmuyor?

FETÖ’nün Persilvanya’da bulunan malikanesinin yakınında 12 tane otel tespit edildi. Gülen’in malikanesi yakınından 12 tane otelde oturan Türkiye’den giden isimler tespit edildi. Belki şu anda tespit edilemeyen isimler arasından bu isimler çıkacak. 

- ABD bunları saklıyor yani...

ABD’nin bu kadar ihanetinden sonra bunu çok görmemek lazım.

- Hakan Şükür’ün eşi Türkiye’de kapalı iken ABD’de açılmasının görüntülerini gördük bunun sebebi nedir?

FETÖ onları zaman içinde şöyle bir anlayışa getirdi. İnsanların kendi kontrolü içerisinde ortak bir din kabul etmesini istiyor. Gülen’in Vatikan’dan dönüşünde “Bu bir ilk adımdır. Biz Hıristiyanlarla Yahudilerle Budistlerle ateistlerle bir ortak alanda yapacağımız işler var. Bizim din anlayışımızda kırmızı bir çizgimiz yok” diyor. Zafere giden her yol mubahtır anlayışı hakim. 

- Cezaevinde olan FETÖ’cülerin yüzlerinde bir pişmanlık belirtisi yok bunun sebebi nedir, halen destek alıyorlar mı?

Bir arkadaş, dost veya akraba vasıtasıyla paralar ulaştırılıyor.

- Türkiye’de açığa çıkmayan FETÖ’cüler var mı?

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana halen FETÖ’cüler gözaltına alınıyor bu da gösteriyor ki FETÖ’cüleri temizlemek kolay değil. FETÖ içerisinde itirafçı olanlar serbest bırakılıyor. Bunlar neyin itirafı? İçeride ve dışarıda olanlar bu durumdan umutlanıyor.

YENİ HİMMET MERKEZİ İZMİR’DE 

- Halen FETÖ’cüler için himmet toplanıyor mu?

Evet halen toplanıyor. 15 Temmuz’dan hemen sonra bu toplantılar gizli şekilde yapılıyor. Toplantılara sadece yüzde 100 emin oldukları işadamlarını çağırıyorlar. Sadece bu toplantılar Türkiye’de değil dünyanın farklı ülkelerinde bile yapılıyor. 

- Türkiye’deki himmet trafiği nasıl yönetiliyor? 

Dört grup halinde himmet toplantıları yapılıyor. 1 milyon lira altı himmet verenler, 1-3 milyon lira arası himmet verenler, 3-5 milyon lira arası himmet verenler ve 5 milyon üzeri himmet verenler olmak üzere dört ayrı toplantı yapılıyor. En kalabalık toplantı 1 milyon lira altı verenler arasında gerçekleştiriliyor. Yüksek himmet toplantılarının yapıldığı, 5 milyon ve üzeri toplantılarda en fazla himmeti veren işadamı ödül olarak Pensilvanya’ya Gülen ile görüşmeye götürülüyor. Bu toplantılar Altunizade’de yapılıyordu daha sonra devlet binaya el koyunca toplantılar İzmir’de yapılmaya başlandı.

- Bunları kim kontrol ediyor?

Üniversiteliler ve esnaf arasında toplanıyor. Kendilerini bir kuruma bağış yapıyormuş gibi göstererek kendi adamlarından halen himmet toplamaya devam ediyorlar. Bununla beraber halen üniversitelerden öğrencilerden para topluyorlar. Ağabeyler ve ablalar halen mevcut. Kapanan FETÖ yurtlarında olan öğrenciler nereye gitti buhar olup uçmadılar ya. FETÖ’ye bağlı öğrenciler 3-5 kişi toplanıp öğrenci evlerine çıkıyorlar. Yurtlar, FETÖ’nün öğrenci evleri olarak devam ediyor. Bu öğrencilerden ve ailelerinden para alınıyor. Bu evlerde Gülen’in kasetleri izlettiriliyor. 

- Yani FETÖ öğrenciler üzerinden bir şey kaybetmiş değil.

FETÖ’nün himmet ve öğrenci yetiştirmede kaybı olmadı. Halen FETÖ’ye himmet gelmeye devam ediyor. Sadece yüzde 5-10 kadar bir kaybı oldu. Devam ettirdikleri sistem tam anlamıyla halen devam ettiriyorlar. 

TÜRKİYE’DE EŞEĞE BİNEMEYEN ABD’DE FERRARİ ÜSTÜNDE!

- ABD’ye kaçan FETÖ’cüleri besleyen kimler?

ABD’ye kaçan FETÖ’cüler yan gelip yatmıyor. Türkiye’den götürdükleri paralarla ABD’de iş yapıyorlar ve ABD’de çok geniş imkanlar var.

- Bu imkanları kim sağlıyor?

Akın İpek İngiltere’ye gider gitmez Kraliçe Elizabeth, Akın İpek’e 250 bin dönüm arazide altın arama ruhsatı verdi. 

- Neyin karşılığında?

Türkiye’den kaçıp ülkesine ihanet etmesi ve mağdur edebiyatı yapması için böyle büyük bir imkan verdi. Bunları dünyada besleyen büyük güçler var. Türkiye’de eşeğe binemeyen adamlar yurt dışında gittikleri ülkeden destek alınca bir anda ihya oluyor. Onların dininde kırmızı bir çizgileri yok her şeyi mubah görüyorlar. Nasıl olsa ‘Gülen’den ruhsatta almışım’ diyerek sefalarını sürüyorlar.  

- Adil Öksüz’ün nerede olduğunu düşünüyorsunuz?

Bana gelen bilgiler üzerine Almanya’da olduğu yönünde ihbarlar var. Hedef şaşırtmak üzerine de olabilir. Adil Öksüz’ün bulunmasından daha çok Türkiye içinde Adil Öksüz gibi olanlar var onları tespit etmek lazım. 

Kraliçe Elizabeth Akın İpek’e İngiltere’ye gittiği ay 250 bin dönüm arazide altın arama ruhsatı verdi. 

MOSSAD VE CIA GİBİ ÇALIŞIYORLAR

Türkiye’de başarısız bir darbe girişimi olsa bile Fethullah Gülen’in 180 ülkede planlanmış teşkilatı var. Bütün gizli servislerin özellikle ABD’nin ve MOSSAD’ın kullandığı her yere girilmiş. Türk imajını kullanan bir istihbarat örgütünü ABD feda eder mi?

HEDEF DÜNYADA TEK OLMAK!

FETÖ çok tehlikeli ve çok farklı bir örgüt çünkü PKK’nın hedefi belli istekleri belli; Kürt devleti kurmak, işte ırkçı mezhepçi olay yaratmak. DEAŞ’ta öyle ama Fethullah Gülen’in kurmak istediği hedefler bunlardan 100 kat daha tehlikeli dünya çapında örgütlenme var. Diğer terör örgütlerinin dünya çapında örgütlenme gibi hedefleri yok.

AHMET TANER KIŞLALI SUİKASTINI FETÖ YAPTI

- Size karşı FETÖ’den ölüm tehdidi geldi mi?

2006 yılında katıldığım bir TV programında anlattıklarım Genelkurmay’da olanları dehşete düşürmüş. Bir müddet sonra Genelkurmay çağırdı. “Bulunduğunuz bir alanın dışından ankesörlü bir telefondan bizi arayın randevulaşalım” dediler. Daha sonra kendilerini aradım şu gün şu saatte gelin diye söylediler. O gün uçağa giderken bir telefon geldi. Çok sert şekilde “Nurettin Veren iyi dinle bir seferde anlamaya çalış ikinci bir tekrarı yok. Senin gideceğin yerden seni arıyoruz. Eğer buraya gelirsen Ahmet Taner Kışlalı ve Hablemitoğlu gibi seni de infaz ederiz” dedi ve kapattı. Uçağa bir saat süre kala gitmekten vazgeçtim. 

OKULLAR TAMAMEN ABD’NİN KONTROLÜ ALTINDA

- ABD ile FETÖ arasında nasıl bir bağ var?

Türkiye ve 180 ülkede FETÖ okullarında eğitim gören zeki öğrenciler ilkokuldan alınıp lise ve üniversite eğitimlerini tamamlamaları için ABD’ye yollanıyor. Eğitim alan öğrencilerin bir kısmı ABD’de kalıyor büyük bir kısmı da ülkelerine geri dönüyor. Geri dönen öğrenciler ülkelerinde belediye, askeri, hukuk, parlamentoda önemli görevler alan kişiler haline geliyor. Bu kişilerin kontrolünü bizzat ABD yapıyor. Gittikleri ülkede ABD dışında bir hareketlilik olursa ABD düğmeye basıyor ve o ülkeyi kendi kontrolü içine alıyor. FETÖ, okullarından yetişen zeki öğrencileri zamanla kendi menfaati için ülkelerinde canlı bomba olarak kullanıyor. Gerektiği zamanda o ülkede darbe yapacak kadar güçlü hale getiriyor.