24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Sık yapılan kahvaltı hatası!

Yaşam kalitesini yükselten tavsiyeleri paylaşmak için oluşturulan ‘İyi Yaşa’ platformu, kahvaltının şişmanlattığına dikkat çekerek bu öğünle ilgili sık yapılan 5 hatayı sıraladı.

18 Eylül 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Sık yapılan kahvaltı hatası!

KAHVALTIYI GEÇ YAPMAK: Kahvaltıyı uyandıktan uzun zaman sonra yapmak, o saate kadar metabolizmamızın yavaş çalışmasına sebep oluyor. Seviyesi yükselen mide asidi, kimi zaman kendimizi daha huzursuz hissetmemize yol açabiliyor. Bütün bunların dışında kahvaltı ne kadar geç yapılırsa gereksiz besin tüketme riskimiz artıyor. Geç yapılan kahvaltı gün içerisinde daha çok acıkma nedenlerinden biri de.

PROTEİN ÖNEMLİ: Vücudun yeniden yapılanması ve onarımı için vazgeçilmez olan protein, metabolizmayı hızlandırıcı ve bünyeyi tok tutucu etkiye sahiptir. Bu nedenle sadece simit veya poğaça gibi protein içeriği düşük karbonhidratları kahvaltı olarak tüketmek veya sadece meyve yemek sağlıklı bir kahvaltı değil.

LİF İÇERİKLİ BESİNLER: Herhangi şekerli bir mısır gevreğini kahvaltıda tüketmek, tam buğday ile hazırlanmış bir kahvaltı gevreğine veya müsliye göre çok daha kısa sürede acıktırır. Kahvaltıda lifli yiyeceklerin tüketilmesi, daha uzun süre tok kalmamızın garantisi.

KAHVALTIYI GEÇİŞTİRMEK: Kahvaltı bir atıştırmalık değil, günün ana öğünlerinden biridir. O nedenle ağzınıza attığınız bir dilim elma veya peynir tek başına kahvaltı sayılmaz. Kahvaltıda almanız gereken kalori, günlük almanız gereken kalorinin neredeyse dörtte birini oluşturur.

SIFIR YAĞ İÇERENLER: Yağlar günlük beslenme düzenimizde bulunması gereken besin öğelerinden. Hiç yağ içermeyen bir kahvaltı hem lezzetsiz olacak hem de doyurucu olmayacaktır. Peynir, avokado, zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar içeren besinlerden biri kahvaltıda yer almalı.