24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Tedavisi olmayan hastalık yok!

Bu hafta Gerçek Tıbbın 10 Şifresi kitabı ile takipçilerinin karşısına çıkan Prof. Dr. Canan Karatay, insülin direnci, obezite, diyabet, hipertansiyon, depresyon gibi hastalıkların tedavi şifrelerini paylaştı.

FATMA ERSOY 18 Şubat 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Tedavisi olmayan hastalık yok!

Prof. Dr. Canan Karatay yine iddialı açıklamalarıyla gündemde. Son kitabı Gerçek Tıbbın 10 şifresi ile köhnemiş yanlış bilgileri düzelten Karatay, “50 yıllık hekimlik tecrübemle gözlemledim, okudum, araştırdım bilgi süzgecimden geçirdim. Türk halkının sağlıklı yaşaması ve yaşlanması için, mutlu, enerjik ve verimli bir yaşam sürmesi için bir ezberi daha bozuyorum!” diyor. Yüzlerce bilimsel referans ışığında genetik ve iyileşmez denen hastalıkların iyileştiğini söyleyen Karatay, şöyle devam ediyor: “Voltaire’nin dediği gibi “Tıp bir sanattır, kişileri oyalar, bu arada vücut kendi kendini iyileştirir ve toparlar!” Evet, gerçekten tıp bir sanattır, objesi insan olan tek sanattır! Modern patoloji biliminin kurucusu olan Sir William Osler de “Tıp eğitiminde en önemli öğretmen hastadır” demiştir. Diğer bir deyişle, hastalık yoktur, hasta vardır! Her hastanın kendine has kişiliği ve özelliği vardır. Doğallıklarını kaybetmiş, işlenmiş, bozulmuş, kimyasallarla boyanmış, ilaçlanmış yapaylaştırılmış makro besinler yani yediğimiz sağlıksız proteinler, karbonhidratlar ve trans yağlar hücrelerin normal çalışmasını engellemeye başlayınca, makro besinlerin işlevlerini yapabilmeleri için gerekli olan, katalizör ya da kofaktör de dediğimiz mikro besinler yani vitamin ve mineraller de vücuda yeterli oranda giremiyor ya da vücutta etkili bir şekilde üretilemiyor. Vücudumuzda yeterli miktarda katalizör ya da kofaktör bulunmadığı zaman, tüm hücrelerimiz, tüm guddelerimiz, beynimiz, sinir sistemimiz, bağışıklık sistemimiz, gözlerimiz, tiroidimiz, kalbimiz, karaciğerimiz, pankreasımız, mide-bağırsak sistemimiz, üreme organlarımız, tırnaklarımız ve cildimiz dâhil, özetle bütün dokularımızda bozukluklar ve aksaklıklar ortaya çıkmaya başlıyor. Kronik inflamasyon ve buna bağlı hastalıklar başlamış oluyor ve sinsi olarak giderek artıyor.”

Kronik hastalıkları unutun

Gerçek tıbbın 10 şifresi kitabında bu hastalıkları ve onları başlatan kronik inflamasyonu önlemenin ve tedavi etmenin şifrelerini paylaşan Karatay, “Benim iyileşir dediğim hastalıklar kronik inflamasyon, insülin direnci, obezite, diyabet, hipertansiyon, haşimato, depresyon, unutkanlık, kronik artrit, eklem ve kas ağrıları, polikistik over, fibrokistik meme, fibromiyalji, kanser ve tüm kronik dejeneratif hastalıklardır. Bunlardan korunup iyileşmek için alınması gereken vitamin ve mineraller ise şunlardır: omega-3, A, C, D, E, K vitaminleri, B vitaminleri (B1/Tiamin, B2/Riboflavin, B3/Niasin, B5/Pantotenik asit, B6/Piridoksin, B7/Biotin, B9/Folik asit, B12/Kobalamin), çinko, iyot, klor, magnezyum, potasyum, sülfür, sodyum, coenzym Q-10, su ve kristal kaya tuzu” diyor.

“Türk halkının sağlıklı yaşaması ve yaşlanması, mutlu, enerjik bir yaşam sürmesi için bir ezberi daha bozuyorum.”

Gerçek tıbbın 10 şifresi

 

Karatay, sağlıklı yaşam için takip edilmesi gereken 10 şifreyi şöyle anlattı: 

KRONİK DEJENERATİF HASTALIKLAR İYİLEŞEBİLİR!

Genetik ve iyileşmez; masalını unutun! İlaca mahkûm olmuş, ‘ölene kadar bu ilaçları içeceksin’ diye beyinleri yıkanmış diyabet hastalarının ve diğer kronik dejeneratif hastalıklardan muzdarip insanların, bu hastalıkların kalıcı olarak tedavi edilebileceğini ve ilaçlardan kurtulabileceğini bilmek en insani hakları…

SİNSİ HASTALIKLARIN TEMELİ KRONİK İNFLAMASYONDUR!

Kan şekeri ve insülin hormonu kanda uzun süre yüksek seyrederse mikropsuz kronik yangın başlar! Önemli olan bu yangını başlatmamaktır. Eğer başlamışsa da temeline inip yangını söndürmek gerekir.

İNSÜLİNİ ZIPLATIRSAN YANARSIN!

Evet, kronik hastalıkların temelinde birçok noktada kan şekeri ve insulin hormonu karşımıza çıkıyor! Bunlar kanda uzun süre yüksek seyrederken daha da zıplatılınca işte o zaman canımızı yakıyor! Trigliseridleriniz yükselebiliyor, Leptin ve İnsülin direnci ortaya çıkabiliyor, Tiroid hormonları dengeyi kaybedebiliyor ve riskler gün geçtikçe artarak farklı hastalıklarla, ağrı ve sancılarla karşımıza çıkıyor.

DÜŞÜK GLİSEMİK İNDEKSLİ GIDALARLA BESLEN!

İyileşmenin yolu kan şekerini düşürüp, insülin direncini kırmaktan geçiyor. Bunun için de düşük glisemik indeksli sağlıklı gıdalarla beslenmek gerekiyor. Glisemik indeksi düşük sağlıklı proteinler, sağlıklı yağlar ve sağlıklı karbonhidratlarla…

VÜCUDUNUN İHTİYACI OLAN VİTAMİNLERİ TAMAMLA!

Organizmanın temel ihtiyacı olan B vitaminleri ve C vitamini ile çinko ve iyot gibi mineraller hayati önem arz ediyor.

KİMYASAL KATKILAR SİNSİCE HASTA EDER, UYANIK OL!

İyodür, bromür, klorür ve florür arasındaki farkları ve vücuda etkilerini iyi bilip anlamak gerekiyor.

TUZ MASALLARINA İNANMA, KAYA TUZSUZ KALMA!

Duyacaklarınıza çok şaşıracaksınız şimdi yine ama tansiyonu yükselten şeker! Vücutta tuz eksilince tüm organizma altüst oluyor, aslında birçok hastalık aşırı tuzsuz beslenme ile gelişiyor biliyor musunuz? Kristal kaya tuzu tabiattaki doğal haliyle 84 minerali dengeli olarak barındırıyor içinde…

MAGNEZYUM OLMAZSA HAYAT OLMAZ!

Magnezyumun önemi göz ardı edildi uzun yıllardır ama enerjimiz, sinir sistemimiz, migren hastaları, böbreklerimiz, diyabet hastaları, gebeler ve aslında hepimizin sağlıklı bir yaşam sürmesi için magnezyum çok çok önemli!

EKMEKTE GLUTEN VE LEKTİN TEHLİKESİ VAR!

Modern cüce buğday hayatımıza girdiği günden itibaren kronik inflamasyon ve sebep olduğu kronik dejeneratif hastalıklar inanılmaz derecede artış gösterdi. Bağırsaklarda yaşanan sorunlar ve buna bağlı hastalıklar da… Halkımız aşırı ekmek tüketimi ile birlikte yüksek oranda glütene ve lektine maruz kalıyor!

İSTİKBAL BAĞIRSAKLARINDADIR!

Mutluluk hormonu olarak bildiğimiz serotoninin yüzde 90’ı bağırsaklarımızdaki dost bakteriler tarafından üretiliyor. Bu bağlamda lahana, karnabahar, turp, soğan, sarımsak gibi doğal prebiyotikler ve doğal ev yoğurdu, sirke anasını kendi üreten doğal fermantasyon sirke, doğal turşu, şirden mayalı peynir gibi doğal probiyotikler sağlıklı bir yaşam için olmazsa olmaz olarak hayati önem arz ediyor! K2 vitamini ve D vitamini de… Coenzym Q-10 da…