25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Türkiye, diplomasi ve kültürel alanda bir lokomotif

Küresel Kamu Diplomasisi Ağı’nda (GPDNet/Global Public Diplomacy Network) yeni dönem, Yunus Emre Enstitüsü başkanlığında başladı.

9 Ekim 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Türkiye, diplomasi ve kültürel alanda bir lokomotif

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen GPDNet’in tanıtım toplantısında konuşan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş dünya toplumlarının yüz yüze kaldığı dağ gibi sorunlar karşısında GPDNet gibi yapıların umut adası işlevi göreceğini belirtti.

Küresel Kamu Diplomasisi Ağı (Global Public Diplomacy Network-GPDNet) 2014 yılında Güney Kore’nin başkenti Seul’de Yunus Emre Enstitüsü’nün de aralarında bulunduğu dokuz ülkenin (Filipinler, İsveç, Kore, Macaristan, Nijerya, Polonya, Portekiz, Singapur ve Türkiye) kamu ve kültür diplomasisi kurumları tarafından ‘Küresel Kamu Diplomasisi Kurumları Mutabakat Zaptı’ imzalanarak kuruldu.

Macaristan’ın da eklenmesiyle üye sayısı 10 ülkeye çıkan bu ağ, dünyanın farklı bölgelerinde yer alan kültür ve kamu diplomasisi alanında faaliyet gösteren enstitülerin teorik ve pratik sahada bilgi paylaşımını sağlamak, ikili ve çok yönlü projeler hazırlamayı amaçlıyor.

İnsanlık ailesinin menfaatleri önemli!

Ateş, GPDNet Genel Kurul toplantısının dördüncüsünün 2017 yılında İstanbul’da yapılacağını açıkladı. Başkan Ateş, 2017 yılında yapılacak olan toplantının bir kamu diplomasisi forumu olacağını ve Türkiye’de bu alanda faaliyet gösteren kurumların katılımı ile kapsamlı bir zirveye dönüşeceğini kaydetti. Ateş, aynı zamanda konuşmasında GPDNet’in kamu diplomasisi ve onun içerdiği kültür diplomasisi yoluyla insanlık ailesinin menfaatlerini gözeten, küresel toplumun sağlıklı gelişimini hedefleyen bir platform olduğuna da dikkat çekti.