24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Uçurumdaki mescit

Bir mescit düşünün; sarp kayaların zirvesinde, bulutların üzerinde yükselen heybetiyle uhrevi dünyaya adım atmanızı sağlıyor.

29 Temmuz 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Uçurumdaki mescit

Bayburt ile Trabzon arasındaki Soğanlı Dağları’nda, yöre halkı tarafından Kırklar Tepesi olarak bilinen, üç tarafı uçurum bir noktada inşa edilen Kırklar Mescidi de eşsiz manzarasıyla misafirlerini ağırlıyor. Yapım tarihi tam olarak bilinmeyen mescit, son yıllarda doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen kişilerin de uğrak yeri haline geldi. 

Kayalık Patikaları aşmanız gerekiyor 

Deniz seviyesinden 3 bin 200 metre yükseklikteki ve araç yolu bulunmayan tepeye ulaşım, ancak kayalık patikalardan yürüyerek mümkün oluyor. Tepedeki taşlarla inşa edilen, daha sonra elden geçirilerek ahşap malzeme ile yenilenen mescitte, geceyi ibadetle geçirmek isteyen ve burada konaklayan kişiler için mutfak ve yatacak alanlar da bulunuyor. Bir kez gelenin tekrar ziyaret etmek istediği mescit, gerek uhrevi havası gerek doğasıyla dünyanın en güzel yeri olarak görülüyor. Genellikle kulaktan dolma bilgilerle Kırklar Mescidi’nin şanını duyanlar kadar internette araştırıp gelenler de var.