25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

WhatsApp’ı tarihe gömecek mi

Google’ın yeni mesajlaşma uygulaması Google Allo geçtiğimiz çarşamba günü itibariyle kullanıma sunuldu. Şimdiden WhatsApp ve iMessage uygulamalarına rakip gösterilen Allo’nun sunduğu avantajlar neler?

25 Eylül 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
 WhatsApp’ı tarihe gömecek mi

İnternetin lideri Google geçen mayısta düzenlediği konferansta ‘akıllı mesajlaşma uygulaması’ olan Allo’yu duyurmuştu. iOS ve Android için sunulan Google Allo, çarşamba günü itibariyle kullanıma sunuldu. WhatsApp’a karşı şimdiye kadar sunulan en güçlü rakip olarak gösterilen Allo en yaygın kullanılan mesajlaşma uygulamasını tarihe gömebilir mi? Yazılım uzmanlarına göre bu güçlü bir ihtimal. Bakın Allo kullanıcılarına ne gibi hizmetler sunuyor...

MESAJA UYGUN YANIT YAPAY ZEKADAN

Allo’nun iki taraflı güvenlik özelliği, geçici gizli mesaj fonksyonu, etiketleri ve birçok yazı formatı var. Yeni uygulamanın en önemli özelliği ise yapay-zeka ile desteklenmiş olması. Öğrenebilen bir yapay zekaya sahip Allo, gelen mesajlara en uygun cevapları tavsiye ediyor ve zamandan tasarruf etmenizi sağlıyor. Nasıl mı? Size gönderilen mesajla ilgili önerilen cevaplar ekranda görünüyor ve siz bu cevaplardan birini seçip direkt olarak gelen mesaja yanıt verebiliyorsunuz. Akıllı Yanıt, Google Allo’da gönderilen fotoğraflar için size uygun yanıtlar da önerebiliyor. Allo’nun en cazip özelliği ise gizli mesajlaşma. Allo’da birisi ile özel mesajlaşma durumunda kendini imha edecek mesajlaşmalar da sunacak.

ASİSTAN SOHBETE DAHİL

Öte yandan Allo, Google Assistant’ı destekliyor. Sorulara cevap veriyor ve Google aramaları yapıp bunları özel linkler olarak yollanacak seçenekler sunabiliyor, doğrudan sohbetiniz sırasında işlerinizi yürütebilmenizi sağlıyor. Örneğin uygulamaya ‘Galatasaray’ın önümüzdeki maçı ne’ diye yazdığınızda, sanki Google’da arama yapmışsınız gibi bu soruyla ilgili yanıtlar ekranınıza düşüyor.

Trafik ve hava durumu bilgisi

Allo’da haber, hava durumu, trafik, spor ya da uçuş bilgisi gibi kişiye özel güncel bilgiler de bulunuyor. Google Asistan desteği sayesinde yakındaki iş yerlerini ve mağazaları, eczaneleri, bankaları veya ATM’leri, benzin istasyonlarını, otoparkları veya hastaneleri bulabilirsiniz. Arkadaşlarınızla yemek planlayabilir, seyahat noktalarını araştırabilirsiniz. Google Allo uygulaması şimdilik akıllı yanıt özelliği dışında Türkçe olarak kullanılabiliyor, Diğer dillerin eklenmesi an meselesi.