26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Yerel lezzetlere iade-i itibar

İstanbul, dünya gastronomi başkenti olmaya aday. 21-24 Eylül’de düzenlenecek Gastronomist 2017’de yerel lezzetlere iade-i itibar edilecek.

17 Eylül 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Yerel lezzetlere iade-i itibar

Dünya gastronomi başkenti olmaya aday İstanbul, 21-24 Eylül tarihlerinde Tarihi Yarımada’da düzenlenecek olan Gastronomist 2017’ye hazırlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önemli katkıları ve Fatih Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Gastronomist 2017, sadece geleneksel mutfak kültürlerini ön plana çıkartan Türkiye’deki ilk uluslararası organizasyon.

Basit ama çok değerli

Organizasyon komitesi adına yaptığı açıklamada dünyanın yerel mutfakların özgün etkilerini içinde barındıran köklü ve çok yönlü, zengin, basit ama çok değerli mutfak kültürünü yeniden hatırladığını belirten Mutfak Dostları Derneği Başkanı Zeynep Kakınç, “Dünya, yerel mutfakların özgün etkilerini içinde barındıran köklü ve çok yönlü, zengin, basit ama çok değerli mutfak kültürünü yeniden hatırladı. Gastronomist 2017, avangart mutfağın görmeye alıştığımız klasikleşmiş isimleri yerine geleneksel mutfağın gerçek temsilcilerini ağırlayacak. Geleneksel mutfak kültürlerinin çok boyutlu olarak ele alınacağı ve kültürlerin buluşmasına tanıklık edecek Gastronomist 2017, ‘dünya yerele dönüyor’ mottosunun karşılığını gözler önüne serecek” dedi.

Ünlü et ustalarından muhteşem şov

Gastronomist 2017, dört gün boyunca sürecek. Etkinlik kapsamında dünyaca ünlü İtalyan kasap Dario Cecchini, Türkiye’nin et profesörü olarak tanınan Cüneyt Asan ve ünlü kıtaları aşmış Brezilyalı et ustası Andre Lima de Luca birlikte Sultanahmet Meydanı’nda muhteşem bir şova imza atacak. Yeni nesil ulusal şeflerden Hazer Amani ve Siyez buğdayı üzerine çalışmaları ile tanınan Mustafa Afacan’ın gerçekleştirecekleri “Anadolu’nun Genetiğiyle Oynanmamış Buğdayları”; Yunan mutfağı uzmanı şef Maria Ekmekçioğlu ile Egeli yemek araştırmacısı ve gazeteci Nedim Atilla’nın gerçekleştirecekleri “İki Yaka Bir Mutfak” ve ünlü Hint şef Abhishek Singh’in sergileyeceği “Hindistan’dan Sıradışı Bir Ekmek”  başlıklı cooking showlar da dikkat çeken etkinlikler arasında yer alacak. Ayrıca benim de Cuma günü Dyt. Güneş Aksüs, ünlü pasta tasarımcısı Ayşem Öztürk ve sağlıklı yemeklerle bloger dünyasında yer alan genç anne Deniz Hammaş ile “UN’suz Olmaz” başlıklı bir gösterim olacak. Festivalde buluşmak üzere.