18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan:15 Temmuz’un kahramanı milyonlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Destanların tek bir kahramanı olur. 15 Temmuz’un ise milyonlarca kahramanı var.

17 Temmuz 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan:15 Temmuz’un kahramanı milyonlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye’nin önündeki “15 Temmuz Şehitler Abidesi”nin açılışını yaptı. Sabah namazının ardından yapılan törende konuşan Erdoğan, önemli mesajlar verdi…

UNUTTURMAYACAĞIZ:  Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan ettiğimiz 15 Temmuz’u unutmama, unutturmama sözümüzü yerine getirmekte kararlıyız. 15 Temmuz’u ne kendimiz unutacağız, ne de bizden sonraki nesillere unutturacağız.

MİLYONLARCA KAHRAMAN: Aslında destanların tek bir kahramanı olur, 15 Temmuz’un ise milyonlarca kahramanı var… Bizim yaptığımız tek şey o gece milletimizle birlikte olmaktı. O gece milletimizle yürek yüreğe, kafa kafaya, kol kola FETO’cu hainlere ve onları kullanan güçlere karşı meydan okuduğumuz için bugün buradayız.

OHAL UZATILACAK: Kontrollü darbe, olağanüstü hal. Ne olacaktı? İstedikleri gibi yine at oynatmaya devam mı edeceklerdi? İnşallah yarın (bugün) Milli Güvenlik Kurulu toplantımız var. Bu konuyu görüşeceğiz, hükümetimize olağanüstü halin tekrar uzatılması teklifini yapacağız.

AB’YE TEPKİ: Ne yaparsa yap Avrupa Birliği’nin tavrı ortada. 54 yıl geçti 54 yıl, hala bizimle bunlar dalga geçiyor. Verdikleri sözleri tutmazlar, vize uygulaması dersin tutmazlar, “Mültecilerle ilgili şu kadar para vereceğiz” derler, vermezler. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, başka bu işin çaresi yok.

TEK TİP ELBİSE: (HERO (Kahraman) yazan tişörte tepki) O gece sokaklara dökülen milyonları görmeyenler, FETÖ ve PKK’dan tutuklananların hakları için kendilerini parçalıyor. Şu anda yargıda bakıyorsunuz keyif yerinde. Orada o mağdur, mazlum şehitlerimizin ailelerine karşı adeta caka satıyorlar. Buradan diyorum ki, bunlara artık Guantanamo’da olduğu gibi özel elbise giydirip, mahkemeye de böyle gelmeleri lazım. Böyle grand tuvalet mahkemeye gelmek gibi bir şey olamaz. 

ÇÜRÜYECEKLER: Şehitlerimizin bedenlerini toprağa vermiş olsak da kendileri yüreğimizde hep yaşayacak. FETO’cu hainler ise hapishanelerin kalın duvarları arkasında çürüyüp giderken, her gün tekrar tekrar ölecekler. Şehit ve gazilerimizin kanı yerde kalmayacak. Hainlerin hiçbiri bir daha gün yüzü göremeyecek.

ANITTAKİ YAZILAR: Anıtta tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet yazıyor. Bu başlıklara uygun bir şekilde de orada bakıyorsunuz, tek millet, orada millet şekillendirilmiş. İşte tek devlet tam karşımda Cumhurbaşkanlığı Forsu, tek vatan da Anadolu haritamız, bayrakta da bayrağımız.

ZAFER ANITI: Hainlerin devletimize ve toplumumuza sızabilecekleri en küçük bir boşluk dahi bırakmamalıyız. Türk milleti, tarih boyunca hiçbir mücadeleden kaçmamıştır. Kardeşlerim, şunu unutmayın, korkaklar zafer anıtı dikemez. Biz milletimizle birlikte 2023 hedefimize ulaşarak, zafer anıtımızı dikmekte kararlıyız.

KAÇIYORLAR: Ne demiştik? PKK’nın inlerine gireceğiz demiştik. Girdik mi? İnlerine girdik. Sadece bunların değil, FETÖ’cülerin de gireceğiz demiştik, ona da girdik. Ve şimdi kaçıyorlar. Avrupa’ya, Amerika’ya kaçıyorlar, her yere. Daha çok kaçacaklar. Onlar kaçacak biz kovalayacağız.

EŞİ VE KIZIYLA SOHBET ETTİ

Erdoğan, darbeci askerlere ilk kurşunu sıkarak 15 Temmuz’un seyrini değiştiren astsubay Ömer Halisdemir’in eşi ve kızıyla Meclis’te bir süre sohbet etti. 

24 GÜNDE TAMAMLANDI

24 günde tamamlanan abidenin açılışını  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 

Başbakan Binail Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, eski Başbakanlar,  bakanlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yaptı.

SUSTURAMAZSINIZ BÖLEMEZSİNİZ PARÇALAYAMAZSINIZ

Başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Ezanlarımızı susturamayacaksınız. Bizi yolumuzdan geri döndüremeyeceksiniz. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Meclis’te sabaha karşı düzenlenen törende yaptığı konuşmada darbecilere ve destekçilerine sert çıktı. “Kontrollü darbe” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Erdoğan şunları söyledi:

40 YILLIK PLAN BOZULDU: Bir asır önce Çanakkale’de herkesi şaşırtan bir zafere imza attık. 15 Temmuz’da da yedi düveli arkasına alan ihanet çetesinin 40 yıllık planlarını 20 saatte bozduk.

ÇIPLAK ELLE MÜCADELE: Savaşlar ordular arasında olur.  Türk milleti 15 Temmuz’da ordulaşmış bir ihanet çetesine karşı yüreğindeki imanı ve çıplak elleriyle mücadele verdi. 

TANKA YUMRUK: Milletimin elinde silah mı vardı? Milletim o alçaklara, hainlere karşı silahla mı yürüdü. Tankı yumrukla durduran bir başka millet yok.  Uçağı, helikopteri yakalamak için giden bir başka millet yoktur. Ölümün üzerine böylesine cesaretle giden bir başka millet yoktur.

İDAM CEVABI: (İdam isteriz sloganları üzerine) Hukuk içinde parlamento burada. Parlamento’ya gelir ve Parlamento’dan ben geçeceğine inanıyorum. Parlamentodan geldiğinde ben tereddütsüz onaylarım. 250 şehidimiz ve 2193 gazimizin ahı var. Hans ne der, George ne der ona bakmam, Ayşe, Fatma ne der ona bakarım.

NASİPSİZLİK: O gece tankların önüne çıkarım diyen bu kişi, Bakırköy’deki belediye başkanının yanına gitti. Bugün hala, olayı kontrollü darbe olarak ifade ediyor.  Kontrollü darbe demek nasipsizliktir,  nasipsizliğin ötesinde vurdumduymazlıktır. 250 vatandaşımız şehit oluyor, hala kontrollü darbeden bahsediyor. Yazıklar olsun.  

EY FETÖ: Pensilvanya’da 400 dönüm yeri sana tahsis ettiler, oradan dünyayı idare ediyorsun. Darbe hesabı yapanlar, Allah’ın hesabı üstünde hesap olmadığını hesap edemedikleri için kafayı milletin iradesine vurdular. 

1 DOLARLIKLAR: 15 Temmuz’da bu vatana kıymaya çalışanlar şimdi mahkemelerde ihanetlerinin hesabını veriyorlar. Suyunu içtikleri, ekmeğini yedikleri vatanlarını Pensilvany’daki şarlatanın emriyle 1 dolara satanlar zindanlarda çürürken, bu Meclis milletimize hizmet etmeye devam edecek.

DOSTLARIMIZI ARTIK BİLİYORUZ

DARBECİ SOYSUZLAR: Darbeci soysuzlar da onları üzerimize salanlar da rahat yüzü göremeyecekler. Atalarımızın dediği gibi keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.

DÜŞMANLARIMIZI BİLİYORUZ: 15 Temmuz bize çok şeyle birlikte dostumuzun, düşmanımızın kimler olduğunu da bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz darbesi bize göstermiştir ki, devlet olarak da, millet olarak da güçlü olmak zorundayız. Buradan bir kez daha tekrarlamak istiyorum: Başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Devletimizi yıkamayacaksınız. Ezanlarımızı susturamayacaksınız. Ülkemize fitne süremeyeceksiniz. Halkımıza boyunduruk vuramayacaksınız. Bizi yolumuzdan geri döndüremeyeceksiniz.  

YİNE DİZE GETİRECEĞİZ: Tank, tüfekle saldırırlarsa yine dize getireceğiz. Allah, bir daha bu millete 15 Temmuz gibi ihanetler göstermesin diyoruz.