25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

''15 Temmuz’un planı 28 Şubat’a dayanıyor ''

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 5. sınıfta okurken, 28 Şubat sürecinde, başörtüsü yasağı nedeniyle okuldan uzaklaştırılan AK Parti Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta, şunları anlattı.

27 Şubat 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
''15 Temmuz’un planı 28 Şubat’a dayanıyor ''

“Tıp öğrencisiydim ve mezun olmama bir yıl kalmıştı. Yasak başladığında önce amfi kapılarından, amanla kütüphaneye, yemekhaneye ve öğrenci işlerine bile alınmaz hale geldik. Fakültede robocoplar bir arkadaşımızı iki kolundan sürükleye sürükleye zorla dersten çıkarmış ve  gözaltına almıştı.”

HAYAL EDEMİYORDUK

AK Parti Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta, Merve Kavakçı’nın milletvekili seçildiği halde sırf başörtüsü nedeniyle TBMM’den kovulduğunu hatırlatarak, “O günlerde değil milletvekili olmak, okulu bitirmeyi bile hayal edemiyorduk.” ifadelerini kullandı. Usta, 28 Şubat darbesi sonrasında başörtüsü mücadelesine FETÖ mensuplarının en az yasakçılar kadar zarar verdiğini söyledi. Usta, şöyle konuştu: “FETÖ mensupları en az yasakçılar kadar zarar verdi. Bizlerin atıldığı her konumdan onlar faydalandı ve ilerlediler. Maalesef 15 Temmuz darbe girişiminin planları 28 Şubat’tan beri yasakçılarla iş birliği içinde uygulanarak gelmiştir.’’ Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu da FETÖ  elebaşı Gülen’in o dönemde “Başörtüsü füruattır” deyip başörtüsü yasağını uygulamak isteyenlere nefes aldırdığını belirterek, “FETÖ 28 Şubat’ın en önemli aktörlerinden birisidir. Yani FETÖ akıl veriyor, dinamik güçler bunları icraya sokuyordu” dedi.