20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

3. Havalimanına tarihi uçuş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı kısa sürede yüzde 90’ı tamamlanan İstanbul’daki dev havalimanına ilk inişi yaptı. Erdoğan, “Muhteşem bir esere sahip olduk. Milletimize hayırlı olsun” dedi.

22 Haziran 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
3. Havalimanına tarihi uçuş

Gaziantep’ten kalkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın içinde bulunduğu TC-ANK adlı uçak 3 bin 750 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğindeki birinci piste indi. Havalimanında bekleyen itfaiye takımı, ilk kez iniş yapması sebebiyle Erdoğan’ın uçağını bir havacılık geleneği olan “su takı” ile karşıladı. Uçak su püskürten bu iki itfaiye aracının arasından geçti. Uçağın inişi sırasında Erdoğan kokpitte yer aldı.

İnişin gerçekleşmesinin ardından uçakta açıklama yapan Erdoğan, “İstanbul›daki yeni havalimanımıza inmenin mutluluğu ve bahtiyarlığı içerisindeyiz. Gerçekten muhteşem bir havalimanını inşa etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Gerçekten pistiyle ışıklandırmasıyla muhteşem bir esere sahip olduk, sahip oluyoruz. Milletimiz için, ülkemiz için, tüm insanlık için havalimanımız hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum” dedi.

KUTLUYORUM…

Erdoğan, uçaktan indikten sonra havalimanının çalışanları, pilotlar, hostesler ve hostlar ile tek tek tokalaşarak, onlara baklava ikram etti. Erdoğan’a Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı eşlik etti.  Burada bir konuşma yapan Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bu muhteşem havalimanının açılışını yapacaklarını hatırlatarak, “Artık çoğu gitti azı kaldı. Burada mimarından mühendisine, işçisine, tüm kardeşlerimi kutluyorum” dedi.

İLK ÜÇTE OLACAK

Havalimanının yılda 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını vurgulayan Erdoğan, “Dünyanın sayılı ilk 3 inşallah havalimanlarından bir tanesi olacak. Hedef 2023’te 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşmak... Bununla bir numara olacak. İnşallah havalimanımız bizim prestijimiz olmanın ötesinde, markamız olacak” ifadesini kullandı.       

KOLAY OLMADI

Böyle bir markaya sahip olmanın önemine değinen Erdoğan, buna vesile olan 5 firmanın büyük bir imtihan verdiklerini vurgulayarak, “Burada kolay bir yatırım olmadı. Dayanışma, birlik, beraberlikle bugünlere vardık” şeklinde konuştu.