19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

30’ar kez ağır müebbet

Merasim Sokak’ta 29 kişinin öldüğü intihar saldırısıyla ilgili, PKK elebaşları Murat Karayılan, Cemil Bayık, Fehman Hüseyin ile PYD lideri Müslim’in de yer aldığı 68 şüpheli hakkında 30’ar kez ağırlaştırılmış müebbet istendi.

1 Aralık 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
30’ar kez ağır müebbet

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ankara Merasim Sokağı’nda 17 Şubat’ta gerçekleştirilen, 29 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı terör saldırısıyla ilgili 68 kişi hakkında düzenlenen iddianame, mahkemeye gönderildi. Ankara Merasim Sokağı’nda 17 Şubat’ta askeri servis araçları geçerken düzenlenen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin soruşturma tamamlandı.   

YARDIM EDENLER VAR

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosundan sorumlu Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen’in koordinatörlüğünde, 3 cumhuriyet savcısının hazırlayarak Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdiği iddianamede, PKK’nın üst düzey yöneticileri Zübeyir Aydar, Remzi Kartal, Cemil Bayık, Murat Karayılan, Fehman Hüseyin ile PYD’nin elebaşı Salih Müslim’in de arasında bulunduğu 68 kişi hakkında 30’ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. İddianamede, terör eylemi talimatının terör örgütü PKK/KCK’nın üst yönetimi tarafından verildiği, bu talimat sonrasında örgüt mensuplarınca saldırının gerçekleştirildiği, eylemin gerçekleştirilmesi sırasında örgüt mensubu olmayan bir kısım şüphelilerin de örgüte yardım ettiğinin tespit edildiği belirtildi. Ankara Başsavcılığının talebi üzerine, Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, PKK’nın Avrupa’daki elebaşlarından Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal, PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin elebaşı Salih Müslim, PKK’nın yöneticileri Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Fehman Hüseyin’in de aralarında bulunduğu 48 örgüt elemanı hakkında yakalama emri çıkarmıştı. 

ÖLÜMÜ RESMİ DEĞİL

Öldüğü açıklanan Fehman Hüseyin’in, ölümüne ilişkin belgenin resmi kayıtlarda bulunmadığı, bu nedenle zorunlu olarak hakkında yakalama kararı çıkarıldığı ve dava açıldığını bildirdi.      

TAK BİR PERDE ÖRGÜT    

Bu arada, iddianamede yer alan mağdurlar arasında FETÖ’nün darbe girişimine iştirak ettiği öne sürülen şüpheliler de bulunuyor. İddianamede, ayrıca Milli Savunma Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Devlet Malzeme Ofisi, Devlet Su İşleri, Karayolları Genel Müdürlüğü, EGO Genel Müdürlüğü mağdur kurumlar olarak bulunuyor.Eylemi üstlenen TAK’ın, PKK’nın sivillere yönelik eylemlerde tepkileri perdelemek için kullandığı taktik olduğu belirtildi.