20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

5 yaşındaki Hasan’ın feryadı: Tayyip Dede ben babamı istiyorum

Edirne’nin Keşan ilçesinde, küçük yaşta evlilik mağduru aileler bir araya gelerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binalı Yıldırım’dan destek istedi.

29 Kasım 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
5 yaşındaki Hasan’ın feryadı: Tayyip Dede ben babamı istiyorum

Trakya Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Fahrettin Savcı, “cinsel istismar yasası” adı altında tartışılan tasarının Meclis’ten geri çekildiğini hatırlatarak, “Bu cinsel istismar kanunu değil; erken evlilikten ötürü cezaevine düşen babayla, dışarıda kalan anne ve çocuğun kavuşması projesidir” ifadesini kullandı.

Erken yaşta evlilik yaptığı için oğlu cezavinde olan Nursel Güzel ise “Oğlum cezaevinde olmasından ötürü eşi ve çocuğuna ben bakmak zorundayım. Oğlumun da gelinimin de suçu yok” diye konuştu.  

YARDIM EDİN

Salih Özdemir de “Oğlum, 12 yıl ceza alınca, eşi onu ve çocuklarını bıraktı. Nikahlı oldukları halde ceza verildi. Yaşanan mağduriyetin giderilmesini Cumhurbaşkanımızdan istiyoruz” dedi. 5 yaşındaki Hasan Güzel de “Tayyip dede, ben babamı istiyorum” dedi. Eşi 2 yıldır cezaevinde yatan Kıymet Güzel, “Çocuklarım babasız kaldı yardım edin” dedi.