23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 70 bekliyorum

Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayın programında Cumhurbaşkanlığı Sistemi seçimleri için oy beklentisini yüzde 70 olarak belirtti.

22 Mart 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:

CNNTürk'te Şirin Payzın'ın konuğu olan Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sistemi seçimleri için umutlu olduğunu belirtti. Demokrasiye güvendiğini dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oy beklentisi için "Yüzde 60 hatta 70 olabilir" ifadelerini kullandı.

Seçim güvenliğine ilişkin sosyal medya üzerinden yöneltilen sorulara ilişkin de değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde seçim koordinasyonuna ilişkin yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sadece CHP'liler değil, gönüllüler ve sivil toplum kuruluşlarının da seçim güvenliği konusunda çalışmalar yaptığını aktaran Kılıçdaroğlu, 2019 seçiminin çok önemli olduğunu, kendi özgür iradeleriyle cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracaklarını belirtti.

"Ben yüzde 60 diyorum, belki yüzde 70 çıkar"

Seçimde hedeflenen oy oranının sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, "En az yüzde 60. Yüzde 50+1 falan değil. Ben yüzde 60 diyorum, belki yüzde 70 çıkar ama biz demokrasiyi her halükarda getirmek zorundayız. Aksi halde Türkiye, karanlık bir sürecin içine girecek." dedi.