20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

YPG'nin adının değiştirilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütü kokartını taşıyanları da biliyoruz

Terör örgütü YPG'nin adının değiştirilmesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ha Ali ha Veli, değişen bir şey yok, kimin ne olduğunu iyi biliyoruz. Terör örgütü kokartını taşıyanları da biliyoruz, kimse kimseyi kandırmasın' dedi.

AA23 Temmuz 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
YPG'nin adının değiştirilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütü kokartını taşıyanları da biliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "YPG, ismini Suriye Demokratik Güçleri olarak değiştirdi. ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas'ın açıklamasıyla, aslında onların tavsiyesiyle olduğunu öğrendik. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu, şöyle yanıtladı:
 
"Ha Ali ha Veli, değişen bir şey var mı? Yok. Biz kimin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Her ikisi de aynı ve bunların nerede, nasıl cirit attığı hepsi zaten ortada. Aslolan tabelayı değiştirmek değil, içeride ne var, budur. Bunları zaten istihbaratıyla her şeyiyle takip eden bir Türkiye var. Hep söylüyorum, biz bir kabile devleti değiliz. Biz, altyapısıyla her şeyiyle güçlü yapılanması olan bir devletiz, kimin kim olduğunu gayet iyi biliriz. Türkiye'de de arazide dolaşanların içerisinde, onlar orada bu tür isim değişikliklerini yaparken, ama kollarındaki kokartlarla, malum terör örgütünün kokartını taşıyan hatta bölücü terör örgütünün başının resmini dahi oralara koyanları da biliyoruz. Biz bunların hepsinin resimlerini, videoyla vesaireyle hepsine bunları gösterdik. İsim değiştirmişler. Yok, bunları yutmak mümkün değil. Dostlar birbirini aldatmamalı."