19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

AK Parti 40 koldan temayülleri yoklayacak

AK Parti'nin , hızlandırılmış takvimde temayül yoklamaları yapmak için oluşturduğu 40 ayrı ekip 5-6 Mayıs’ta çalışmalarını tamamlayıp Genel Merkez’e iletecek.

ŞERİFE GÜZEL ANKARA23 Nisan 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
AK Parti 40 koldan temayülleri yoklayacak

AK Parti, milletvekili adaylarını tespit etmek için, mevcut uygulamadan geri adım atmayacak. Aday tespiti için partide aynı süreçler işletilecek. Ancak takvim kısıtlı olduğu için, bu sefer süreç çok hızlı bir tempoda işleyecek. Partideki aday tespit süreçleri, bugün gerçekleştirilecek Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantılarında netleştirilecek.Yapılan planlamaya göre adaylar için illerde temayül yoklaması yapan AK Parti, bu sefer temayül yoklamaları için 40 ayrı ekip oluşturdu. Bu ekipler, 5-6 Mayıs tarihlerinde Cumartesi bir ili, Pazar da diğer ili olmak üzere temayül yoklamalarını yapıp bir hafta sonunda tüm illeri bitirmiş olacak. 

MÜLAKATA ÇAĞRILACAK

İstanbul’daki adaylar için bir hafta sonu ayıran AK Parti, bu sefer 6 Mayıs’ta yapılacak il kongresini bekleyecek. 7’sinde de tüm ili kapsayan temayül yoklamaları yapılacak. İstanbul’un da tamamlanmasının ardından 9 Mayıs’tan itibaren aday adayları, Genel Merkez’deki alt komisyonlara mülakata çağrılacak.

Genel Merkez’de, aday adaylarıyla mülakat yapmak üzere 14 ayrı alt komisyon oluşturulacak. Genel Başkan Yardımcıları, bazı MKYK veya Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarının başkanlığında çalışacak olan alt komisyonların belirlediği aday adayları, daha sonra yine 6 parti yöneticisinin başkanlığındaki ara komisyonda değerlendirmeye alınacak.Ara komisyonların, Seçim İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Ali İhsan Yavuz, Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Genel Sekreter Fatih Şahin, AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın başkanlığında oluşturulması bekleniyor. Bu ara komisyona başkanlık eden 6 isim, son aşama olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında listelere son şeklini verecek olan “üst komisyon”da üyelik yapacak isimler olacak.