19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

AK Parti milletvekili adayları belli oldu

AK Parti milletvekili aday listesi belli oldu. AK Parti'nin YSK'ya sunduğu listede toplam kadın aday sayısı 126, toplam erkek aday sayısı ise 474. AK Parti'nin en genç milletvekili adayı Kocaeli 11. sıradan aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram olurken, en yaşlı adayı ise Mardin 4. sıradan aday gösterilen Ahmet Munip oldu. Listelerde 26. dönemden 167 milletvekili tekrar yer buldu.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve beraberindeki heyet 600 kişiden oluşan milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.
 
Ahmet Sorgun milletvekili listesini teslim ettikten sonra şu açıklamayı yaptı:
 
Bildiğiniz gibi dün de kuralar çekildi. YSK huzurunda bütün siyasi partilerin ve basın mensuplarının katılımlarıyla şeffaf bir şekilde çekildi ve en güzel şekilde de tamamlanacağını düşünüyoruz. Milletimize memleketimize hayırlı olsun. Bütün adaylarımıza başarılar diliyorum.
 
İŞTE İLK BELLİ OLAN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
 
AK Parti'de 26'nci dönemde milletvekili olan 167 kişi yeniden milletvekili adayı gösterildi. Halen vekil olan 149 isim ise 24 Haziran milletvekili aday listesinde yer bulamadı. Listede 126 kadın aday gösterildi.
 
DESTİCİ ANKARA 2. BÖLGE 1. SIRADAN
 
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti listesinde Ankara 2. bölge 1. sırada yer alıyor.  
 
SOFUOĞLU LİSTEDE
 
AK Parti 27. Dönem Milletvekili Aday Listesinde, motosikletçi Kenan Sofuoğlu, güreşçi Selçuk Çebi ve teknik direktör Alpay Özalan da yer aldı.
 
BAŞBAKAN YILDIRIM İZMİR’DEN
 
AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak yer aldı.  
 
LİSTEDE ŞİMŞEK, ÇELİK, ÖZLÜ, ZEYBEKCİ, AĞBAL YER ALMADI
 
AK Parti'nin 27. dönem milletvekili aday listesinde, 65. Hükümet'te görev alan Başbakan Yardımcısı Şimşek, AB Bakanı Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Ekonomi Bakanı Zeybekci, Maliye Bakanı Ağbal yer almadı. 
 
TÜRKEŞ TEKRAR ADAY
 
Yıldırım Tuğrul Türkeş Ankara 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak yer aldı.
 
BÜLENT ARINÇ'IN OĞLU LİSTEDE
 
Mehmet Ağar'ın oğlu Zülfi Tolga Ağar, AK Parti Elazığ 3. sıra, Bülent Arınç'ın oğlu Ahmet Mücahit Arınç, AK Parti İstanbul 3. bölge 11. sıra milletvekili adayı oldu.  
 
İBRAHİM TATLISES ADAY DEĞİL
 
2015 seçimlerinde de milletvekili aday adayı olan türkücü İbrahim Tatlıses, yine listede yer almadı.
 
LİSTEDEN DETAYLAR
 
YSK'ya sunulan listede adayların 126'sını kadınlar oluşturdu. Milletvekili adaylarının yaş ortalaması 44 olurken, 25 yaşın altında 57 adaya listelerde yer verildi.
 
AK Parti'nin en genç milletvekili adayı Kocaeli 11. sıradan aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram oldu.
 
Listelerde 26. dönemden 167 milletvekili adayı tekrar yer buldu. Toplam engelli milletvekili aday sayısı ise 8 oldu. Milletvekili adaylarının 466'sı evli.