26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Al Rusya’yı vur ABD’ye süper ihanet

PKK’nın Suriye’deki kolu terör örgütü PYD/YPG’nin nevruz kutlamasına Rus komutan YPG armasıyla katılırken, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı da resmi hesabından aynı örgütü tebrik etti.

23 Mart 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Al Rusya’yı vur ABD’ye süper ihanet

Suriye’nin kuzeyinde yeni bir oluşum ve Suriye politikası noktasında aralarında zaman zaman görüş ayrılığından söz edilse de, Rusya ve ABD, terör örgütü PYD/YPG konusunda benzer tutum gösteriyorlar. Son olarak Suriye’nin Afrin kentinde üs kuracakları tartışmaları süren Rus askerleri Halep’te yapılan nevruz kutlamalarına bizzat katılarak, PKK’nın bu ülkedeki kolu olarak bilinen PYD’nin silahlı kanadı YPG ve YPJ flamaları ile objektiflere poz verdi. Bölgedeki Rus askerlerinin komatanı olan Tümgeneral Andrey Volkov ise kutlamalar sırasında koluna YPG arması taktı.

RUS KOMUTANDA ARMA

Suriye’nin Afrin kentinde üs kuracaklarına ilişkin YPG’nin ortaya attığı iddiayı Rusya reddederken, Suriye’deki Kürt sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında Rus askerlerinin Halep’te yapılan nevruz kutlamalarına katıldığını gösteren fotoğraflar yayınlandı. Fotoğraflarda Rus askerlerinin Halep’teki nevruz kutlamalarına katılıp ellerinde YPG ve YPJ’nin flamaları ile poz verdikleri görüldü. Yine kutlamalar sırasında bölgede bulunan Rus birliğinin komutanı Tümgeneral Andrey Lovkov’un ise koluna YPG arması taktığı görüldü.

CENTCOM GERİ KALMADI

Rus komutanın terör örgütü PYD ile ortak kutlama yaptığı saatlerde ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) da benzer bir kutlamada bulundu. CENTCOM resmi twitter hesabından Suriye’de YPG’lilerin Newroz mesajlarını içeren bir video yayınladı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM),  Arapça Twitter hesabından Suriye’de Demokratik Suriye Güçleri çatısı altında savaşan YPG’lilerin Newroz mesajlarından oluşan bir video yayınladı. Videoyu ‘Minbic’, ‘IŞİD’in hezimeti’, ‘Demokratik Suriye Güçleri’, ‘Kürdistan’ hastagleri ile paylaşan CENTCOM, paylaşımda ‘Kahramanlar zaferi ve Newroz’u kutluyor’ ifadelerini kullandı. Videoda yer alan YPG ve YPJ’liler ise Kürtçe ‘New roz onurdur’, ‘Newroz bahardır’, ‘Newroz aydınlıktır’, ‘Newroz barıştır’, ‘Newroz ögürlüktür’ ve ‘Newroz halkların birliğidir’ ifadelerini kullanıyor.

Rakka’ya terörist indirmesi

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon, Suriye’de Rakka’ya bağlı Tabka yakınlarına paraşütle Amerikan askeri ve YPG’li teröristleri indirdi. Bu operasyonun stratejik konumdaki Tabka Barajı’nı ele geçirmeyi amaçladığı belirtilirken, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Rakka’ya asker indirildiğine dair iddiaları doğruladı. Açıklamada, ‘’Tabka yakınlarında Suriye Arap Koalisyonu’na havadan indirme ve ateş desteği verildi’’ ifadeleri kullanıldı.