25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Almanya FETÖ’cü Adil Öksüz için izahat versin

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Berlin’de saklandığı ortaya çıkan FETÖ’nün tepe ismi Adil Öksüz ile ilgili Alman hükümetinin izahat vermesi gerektiğini söyledi. Bozdağ, OHAL’le ilgili de “Süresi dolunca uzatılmayarak kaldırılabilir” dedi.

MELİK YİĞİTEL19 Haziran 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Almanya FETÖ’cü Adil Öksüz için izahat versin

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Berlin’de saklandığı ortaya çıkan FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin tepe ismi Adil Öksüz ile ilgili Alman hükümetinin izahat vermesi gerektiğini söyledi. 24 TV’de Melik Yiğitel’in sorularını cevaplayan Bozdağ, şunları söyledi: 

- Adil Öksüz’ün Almanya’da olup olmadığına, Almanya’da ise nerede olduğuna dair Alman hükümetinin araştırma ve açıklama yapması lazım. 

-Bedelli askerlikle ilgili TSK’nın ihtiyaçları dikkate alınarak bedel ve yaş sınırı belirlenecek, ona göre adım atılacak. 

- Muharrem İnce konusunda duyumlar geliyor ‘hemen genel başkanlığa oynamayacak, gözünü İstanbul’a koymuş’ diyorlar. Şu anda ‘onun hedefi cumhurbaşkanlığı falan değil bir yere belediye başkanı olmak için yatırım yapıyor’ diyorlar,

OHAL UZATILMAYABİLİR

-Öyle ya da böyle CHP’de bir değişim olacak ama nasıl olacağını hep beraber göreceğiz.

- Terörle mücadele seçim var diye askıya alınamaz. Terörle mücadelenin gerektirdiği kurallar neyse kesintisiz devam edecektir. OHAL uzatılmayarak kaldırılabilir.

-CHP zihniyetinin dönüştüğünü görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın böyle büyük bir dönüştürme gücü var. Herhalde sonunda Muharrem İnce AK Parti’ye katılma kararı alacaktır!