23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

AP’den ikiyüzlü tavır

Türkiye’yi temel hak ve özgürlükleri ihlal etmekle suçlayan AP aldığı kararla aleyhinde propaganda yürüttüğü gerekçesiyle ‘tehdit’ olarak gösterdiği Rus medyasına ‘sınırlama’ istedi. Rusya’yı da AB’yi bölmekle suçladı.

LÜTFİ KAPLAN28 Kasım 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
AP’den ikiyüzlü tavır

Türkiye’yi OHAL ilan ederek temel hak ve özgürlükleri ihlal etmekle suçlayarak müzakereleri donduran Avrupa Parlamentosu (AP), Rusya’nın çok dilli medyasının AB’deki yayınlarını kısmakta tereddüt göstermedi. AP ‘Propagandaya Karşı AB Stratejik İletişim Kararı’ ile Rus medyası ile DEAŞ’ı aynı kefede gösterilerek, Rus medyasının “AB’yi bölmeye yönelik” yayınlarına sınırlama istendi. AP’nin 23 Kasım 2016 tarihli kararı, “ele verir talkını kendi yutar salkımı” atasözünü hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararla ilgili “Bu karar medya özgürlüğü, ifade hürriyeti açısından AB’nin bize dayattığı ölçülerin tersi tespitlerle dolu. AP, konu çıkarları olunca ne kadar kısıtlayıcı olabileceğini ortaya koymuştur. Kararda ‘Nefret, şiddet ve savaşın kışkırtılması, ifade özgürlüğü kılıfına saklanamaz’ deniliyor. Sizde olunca bu ifade özgürlüğü kılıfına saklanamıyor da bizde olunca niçin buna siz kılıf uyduruyorsunuz? Biz terör örgütlerini övenler için hukuk mekanizmalarını işlettiğimizde ‘İfade özgürlüğü’ diye karşımıza çıkıyorsunuz. İşin ucu kendinize dokununca ölçüleriniz nasıl da değişiveriyor” açıklaması yapmıştı. 

304 ÜYE ONAY VERDİ

304 üyenin onay verdiği tasarıda “AB’ye karşı uygulanan propagandanın önlenmesi için izlenmesi gereken strateji”den söz edildi. Tasarıda Rusya ve DEAŞ aynı kefede gösterildi. Rusya’nın medyası üzerinden AB’de propaganda yürüttüğü belirtilen kararda, Rusya’nın AB’yi bölmek istediği iddia edildi. Russia Today, Sputnik ve Russkiy Mir, AB karşısındaki başlıca enformasyon tehditleri arasında gösterildi. 

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini işi daha ileri taşıdı: AB karşıtı propagandayla mücadeleyi dışarıdan gelen saldırıları değil, AB içinden ve AP’de bulunan bazı üyeleri gözeterek sürdürmeliyiz.”  

TÜRKİYE’Yİ BÖLMEK İSTİYORLAR

Uluslar arası ilişkiler uzmanı emekli Konsolos Vahit Özdemir, konuyla ilgili Star’a önemli açıklamalar yaptı. “Rus medyası için karar alan AB,  yanlış haberlerle Türkiye’ye karşı aleyhte propagandaları kendi medyaları aracılığıyla dünyaya yayıyor” diyen Özdemir, “AP ve AB

 Türkiye’yi parçalayabilmek için adeta seferberlik ilan etmiştir” dedi.  Özdemir şunları söyledi:  “AB ve AP iki yüzlüdür. Karar AB normlarına göre çelişkilidir.  Batılı ajan gibi hareket eden  Can Dündar’ı Alman Cumhurbaşkanı ağırlıyor. 

AB adeta bir diktatör gibi hareket etmektedir. 

ERDOĞAN BALIKÇILARLA AVA ÇIKTI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da balıkçılarla ava çıktı. Kaptan köşküne geçen Erdoğan, telsizden avlanan teknelere, “Cumhurbaşkanı kardeşiniz sizlere sesleniyor. Rastgele, kazancınız bol olsun” şeklinde anons yaptı. Av sonrasında içinde bulunduğu tekne karaya yanaşan Erdoğan, Tarabya Körfezi’nde gırgır tekneleriyle ağ atan balıkçılarla bir araya geldiklerini belirterek, şunları söyledi: “Biz de buradaki komşularımız, özellikle Garipçe balıkçılarıyla bir akrabalık oluştu, onlarla beraber olalım dedik.”