19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Arabuluculukta sonuç yüzde 93

Adalet Bakanlığı tarafından hayata geçirilen arabuluculukta uyuşmazlıkların yüzde 93’ü anlaşma ile sonuçlandı.

20 Şubat 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Arabuluculukta sonuç yüzde 93

Arabulucu Uğur Çağlar, işten çıkarılan 1031 işçinin sorununu işverenle anlaşmayla çözerek, adeta bir rekora imza attı. Aynı şekilde, arabuluculuk sistemi sayesinde kardeş kavgalarının da önüne geçildi. İzmir’de babadan kalan zeytinliklerinde zeytinlerin toplanması ve paylaştırılmasıyla ilgili ihtilafa düşen kardeşler, sorunlarını arabulucuya taşıdı. 

SONUÇ ALINIYOR

Abla, önceki hasatlardan oluşan zararın erkek kardeşi tarafından karşılanması, zeytinliğin tapusunun tamamını erkek kardeşin alacağı zamana kadar ise erkek kardeşten pay alma konusunda anlaşmaya vardı. Adalet Bakanlığı tarafından hayata geçirilen arabuluculukta uyuşmazlıkları yüzde 93’ü anlaşma ile sonuçlandı. Mahkeme yerine önce arabulucuya götürülen 8 bin 648 dosyadan 8 bin 64’ü anlaşma ile sonuçlanırken, 584 dosyada taraflar anlaşamadı

YÜZDE 87 İŞÇİ SORUNU

Arabulucuya giden dosyaları dağılımına bakıldığı zaman ise en çok işçi işveren uyuşmazlıklarının arabulucuya gittiği belirlendi. Arabulucuya giden uyuşmazlıkların yüzde 87’si işçi ve işveren uyuşmazlıkları ile ilgili. Bunun yanında alacak uyuşmazlıkları, nafaka, tapu iptali, kira alacağı ve miras taksimi konuları da arabulucuların çözüm bulduğu konular arasında yer aldı. Arabulucu Uğur Çağlar, işten çıkarılan 1048 işçinin haklarını alabilmesi için işvereni uzlaşmaya davet etti. Aynı iş yerinde işten çıkarılan işçilerden 1031’i anlaşmayla sonuçlanırken 17’sinde anlaşma sağlanamadı.