18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Bakan Akar'dan CHP'li Özel'in provokatif sözlerine yanıt: Kafama tabanca dayayıp 'başımıza geçeceksin' dediler, reddettim

TBMM'de yine bir CHP provokasyonu yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, önceden hazırlandığı belli olan provokatif sözleriyle Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a saldırıda bulundu. CHP'li Özel'in çirkin iddialarına karşılık veren Bakan Akar'ın sözleri AK Parti ve MHP grubundan büyük alkış aldı. Akar, alçak 15 Temmuz darbe girişimi gecesine yönelik Özel'in eleştirilerine işaret ederek, kafalarına tabanca dayanarak, 'başımıza geçeceksin' dediklerini, kendisinin bunu reddettiğini anımsattı.

AA18 Aralık 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Bakan Akar'dan CHP'li Özel'in provokatif sözlerine yanıt: Kafama tabanca dayayıp 'başımıza geçeceksin' dediler, reddettim
-"Arkadaşlarını ziyaret etmeyen alçaktır"

Akar, Hasdal'daki arkadaşlarını ziyaret etmediği eleştirilerine ise, "Arkadaşlarını ziyaret etmeyen alçaktır. Hasdal'dan çıkmadım ben. Arkadaşlarımın hayatını kolaylaştırmak için her türlü riski aldım. Savcıya, adli müşavire, hapishane müdürüne rağmen, her türlü riski aldım." diye yanıt verdi.

Madalya konusunun dillere dolandığını belirten Akar, "Bu adet, gelenek, usul gibi olmuş. Madalya almayan yok, bunun bir anlamı da yok. Gittik oraya paldır küldür verdiler, ne talebimiz var? Odierno'yu korumuyorum. Çuval geçiren bu değil. " dedi.

Nuri Pakdil'i ziyaretine ilişkin de açıklamalarda bulunan Akar, terör örgütünün başına, hırsıza, uğursuza gitmediğini, bir hasta ziyareti niteliğinde olduğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığının ödül verdiği, Cumhurbaşkanı'nın devlet madalyası verdiği bir sanat, devlet adamı olduğunu kaydetti. Akar, "Suç mu?" diye sordu.