24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Bekir Bozdağ: Erken seçim konusunda Erdoğan-Bahçeli görüşmesini bekleyin

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, gazetecilerin erken seçim sorularına 'MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yarınki görüşmeyi beklemenizi tavsiye ederim' cevabını verdi.

17 Nisan 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Bekir Bozdağ: Erken seçim konusunda Erdoğan-Bahçeli görüşmesini bekleyin
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Bahçeli'nin erken seçim çağrısıyla ilgili olarak, "Yarın MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile AK Parti Lideri ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi 13.30'da bir araya gelecekler ve konuyu değerlendirecekler. Esasında bu konuya ilişkin gerekli değerlendirme ve açıklamalar, bu değerlendirmeden sonra yapılacaktır. Onun için yarın 13.30'u beklemenizi tavsiye ederim." dedi.

Hükümet Sözcüsü Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları:

OHAL'İN UZATILMASI

Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararına uyarak, olağanüstü halin 3 ay daha uzatılmasına ilişkin tezkereyi karara bağladı ve TBMM Başkanlığına gönderdi. Eğer TBMM Genel Kurulu bu tezkereyi kabul ederse olağanüstü hal 3 ay daha uzatılmış olacaktır.

 

Olağanüstü hal terör örgütlerine ve teröristlere karşı ilan edilmiştir ve bu süre içerisinde terör örgütlerine ve teröristlere karşı uygulanmıştır. Bundan sonra da terör örgütleriyle ve teröristlerle etkin mücadele için uygulanmaya devam edeceklerdir. Vatandaşımızın rutin hayatında bugüne kadar bir değişim olmadığı gibi bundan sonra da bir değişim olması söz konusu değildir.

 

BAHÇELİ'NİN ERKEN SEÇİM TEKLİFİ

 

Türkiye'nin ana gündemi Sayın Bahçeli'nin açıklaması oldu. arın MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile AK Parti Lideri ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi 13.30'da bir araya gelecekler ve konuyu değerlendirecekler. Esasında bu konuya ilişkin gerekli değerlendirme ve açıklamalar, bu değerlendirmeden sonra yapılacaktır. Onun için yarın 13.30'u beklemenizi tavsiye ederim.

EGE'DE YUNANİSTAN BAYRAĞI

Türkiye ile Yunanistan 2 komşu ülke, biz iki ülke arasındaki dostluğun iyi olmasını arzu ediyoruz. Türkiye -Yunanistan ilişkilerin olumlu gelişmesi için ciddi adımlar attık. Yunanistan içi siyasetinde yer edinmek için bu açıklamaların yapıldığı görülüyor. Türkiye-Yunanistan arasındaki olumlu ilişkiler iki ülkenin de çıkarınadır. İç politik kaygılarla açıklama yapıyorlar. Türkiye'de Ege'de bir oldu bittiye izin vermesini kimsenin Türkiye'den beklememesi gerek. Herkez hesabını doğru yapmalıdır.

Milli Güvenlik Kurulunda alınan OHAL'in uzatılması tavsiye kararını görüşmek üzere toplanan Bakanlar Kurulunun, tavsiye kararını değerlendirdikten sonra görüşülmek üzere TBMM'ye sevk etmesi bekleniyor.

OHA'in uzatılmasına ilişkin tezkere meclise sunuldu.

Bakanlar Kurulu'nda OHAL'in uzatılmasına ilişkin tavsiye kararı görüşülecek. Bakanlar Kurulu'nun Meclis'e göndereceği OHAL tezkeresinin yarın oylanması bekleniyor. Tezkerenin kabulü için 276 oy gerekiyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016'da ilan edilen OHAL, en son 18 Ocak'ta uzatılmıştı. OHAL'in süresi 19 Nisan'da sona eriyor. Bir kez daha uzatılması durumunda OHAL, 7'nci kez 3 aylık uzatılmış olacak. 15 Temmuz'un ikinci yıldönümüne de OHAL ile girilmiş olacak.