19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Başbakan Binali Yıldırım: Türkiye'nin fedakarlığı bir an önce görülmeli

Başbakan Yıldırım, 'AB maalesef bu göçmen politikası bakımından Türkiye ile olan anlaşmasını gereği gibi uygulamıyor. Dostlarımızın, Türkiye'nin yaptığı bu fedakarlığı bir an önce görmelerini bekliyoruz.' dedi.

AA12 Haziran 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Binali Yıldırım: Türkiye'nin fedakarlığı bir an önce görülmeli
Başbakan Binali Yıldırım ile Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, ikili görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.
 
Trans Avrupa koridoruna ilişkin gelişmeleri anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:
 
"Trans Avrupa ulaşım koridorunun Türkiye tarafındaki yeni hızlı tren projesine de birkaç ay içerisinde başlıyoruz. İstanbul'dan Edirne'ye 233 kilometrelik bu hatla birlikte Avrupa, Balkanlar, Anadolu topraklarından Ortadoğu ve Uzakdoğu'ya kadar gidecek tarihi İpekyolu tekrar canlanmış olacak. Aynı zamanda bu bağlantı, Türkiye üzerinden Bulgaristan'a ve Avrupa'ya ulaşım koridorlarının tamamlanmasını da temin edecektir."
 
Yıldırım, Türkiye-AB ilişkilirine dair şunları kaydetti:
 
Başbakan Yıldırım: "AB maalesef bu göçmen politikası bakımından Türkiye ile olan anlaşmasını gereği gibi uygulamıyor, uygulayamıyor ve bu konuda da Türkiye hala büyük bir fedakarlık yapmaya devam ediyor. Dostlarımızın, Türkiye'nin yaptığı bu fedakarlığı bir an önce görmelerini bekliyoruz."