24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu, şanzımanı dağıttı

Başbakan Yıldırım, Siirt'te halka hitap etti. Başbakan Yıldırım, 'Okuma yazması var ama okumuyor. Bu değişiklik olursa başkent Ankara'dan İstanbul'a taşınacak. Allah akıl fikir versin. Bu yaştan sonra nasıl olacaksa! Böyle bir şey olur mu yahu! Ya havle! Anayasa'nın ilk dört maddesi değiştirilmiyor, değiştirilmesi teklif edilmiyor. Orada Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara olduğu yazıyor. Meclis değiştiremez. Bu zat geçen sene Anayasa'nın değişmez maddeleri de değişir. Şimdi onu unuttu bize diyor ki, anayasanın ilk dört maddesini değiştireceksiniz. Yalanın bu kadarı da pes doğrusu pes! Artık bırak vitesten atmayı Kılıçdaroğlu şanzımanı da dağıttı' dedi.

25 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu, şanzımanı dağıttı
Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından bazı satırbaşları:
 
MİLLETİN ADAMININ YASAĞINI SİİRTLİLER KALDARDI
 
Sayın Cumhurbaşkanımız burada ne dedi; bu şarkı burada bitmez dedi. O şarkı burada bitmedi, 80 milyon Türkiye oldu. Bütün millet bu şarkıyı söyledi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ilk milletvekilliğine sizle başladı. Siz onun siyasi yasağını kaldırdınız. Sağolasınız Siirt. Siz bizim için çok önemlisiniz. Milletin adamına sahip çıkan, adam gibi adamların, cesur yürekli kadınlarımızın, hanımefendilerin diyarıdır Siirt. Biz yüce gönüllü bir milletin hizmetkârıyız. Biz sizinle varız. Siirt 16 Nisan'da birlikte yürümeye var mısınız?
 
MİLLET AK PARTİ'YLE BİRLİKTE DEVLETİYLE BULUŞTU
 
Siz bizi hiç ama hiç yalnız bırakmadınız. 2007'de Siirt bir  destan yazdı, tarih yazdı. Yüzde 94'ün üzerinde halkoylamasında evet dediniz. 16 Nisan'da bu rekoru kırmaya hazır mısınız? Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği, kadınlarımızın geleceği için hazır mıyız? Kucaklaşma için hazır mıyız? AK Parti'yle beraber Türkiye'de, millet devletiyle buluştu, kucaklaştı, bir oldu, beraber oldu. Ve bu beraberlik büyük atılımların, büyük eserlerin yapılmasını sağladı. Uçurumun eşiğine gelmiş Türkiye'yi AK Parti iktidarı sayesinde 3 kat büyüttük. Çok büyük kazanımlar elde ettik. Şimdi 16 Nisan'da yeni bir sayfa açıyoruz. 15 yıllık bu yükselişi, bu kalkınmayı sürekli hale getirmek için evet diyeceğiz.
 
SEÇİM SONRASI HÜKÜMETİ BAŞKALARI DEĞİL MİLLET KURACAK
 
Darbecilerin hepsi bu dünyadan göçüp gitti. Türkiye onların bu köhne anayasasıyla devam etmek zorunda mı? Bunun için güçlü bir değişime ihtiyaç var. Darbelerin, terörün, şer odaklarının yıkamayacağı bir sisteme 16 Nisan'da evet diyoruz. 16 Nisan'da egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacaktır. Yeni sistemde de milletvekillerini siz seçeceksiniz. Mevcut sistemde siz hükümeti kuramıyorsunuz. Kimin kuracağına karar veremiyorsunuz. Sizin seçtikleriniz yerine başkası hükümet kurabiliyor. Bu da sizin iradenize engel teşkil ediyor. Bu sistemle getirilen değişiklikle birlikte bir günde iki seçim yapacağız. Birinci seçim Cumhurbaşkanı için ikinci seçim milletvekilleri için. Böylece aynı gün Cumhurbaşkanının kim olacağını öğrenmiş olacağız. Cumhurbaşkanı da hükümeti kuracak ve hizmet etmeye devam edecek.
 
MEMLEKETİM İÇİN BİR ALİ DEĞİL BİN ALİ FEDA OLSUN
 
Mevcut sistemde tek parti iktidar olmazsa milletin vay haline! Günlerce hükümet, bakanlık pazarlıkları. Zaman geçer ülke kaybeder. Yeni sistemde yönetimde istikrar ve devamlı tek başına iktidar çıkarıyor. İşte sistem bu. Öyle Başbakanla Cumhurbaşkanının arası bozuldu diye ekonomi çökmeyecek. Yeni sistemin adı Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi. Yeni sistemde Cumhurbaşkanıyla Başbakanlık birleştiriliyor. Başbakanlık kaldırılıyor. Kılıçdaroğlu diyor ki, "Ben hayır diyorum çünkü Binali Bey'in koltuğunu kaybetmesini istemiyorum" Ey Kılıçdaroğlu, Binali Bey koltuk meraklısı değil. Memleketim için milletim için bir Ali değil bin Ali feda olsun. Ama sen kendine bak 7 seçim kaybetmişsin hala koltuğa yapışmış duruyorsun. Bir de kalkmış Cumhurbaşkanına tek adam diyorsun. Milletin seçtiği tek adam olmaz.
 
ARTIK BIRAK VİTES ATMAYI KILIÇDAROĞLU ŞANZIMANI DAĞITTI!
 
Okuma yazması var ama okumuyor. Bu değişiklik olursa başkent Ankara'dan İstanbul'a taşınacak. Allah akıl fikir versin. Bu yaştan sonra nasıl olacaksa! Böyle bir şey olur mu yahu! Ya havle! Anayasa'nın ilk dört maddesi değiştirilmiyor, değiştirilmesi teklif edilmiyor. Orada Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara olduğu yazıyor. Meclis değiştiremez. Bu zat geçen sene Anayasa'nın değişmez maddeleri de değişir. Şimdi onu unuttu bize diyor ki, anayasanın ilk dört maddesini değiştireceksiniz. Yalanın bu kadarı da pes doğrusu pes! Artık bırak vitesten atmayı Kılıçdaroğlu şanzımanı da dağıttı. Nereye toslayacağı belli değil. Şimdi bu sistem kabul edilirse bütün muhtarlıklar kapanacak diyor. Bilmiyor. Ben yine iyi niyetli düşünüyorum. Anayasa'nın 120. maddesi orada duruyor. Bırakın muhtarlık kapamayı, mecls bile kanun çıkarsa yapamaz. Anayasa'da muhtarlıkların nasıl kurulacağı yazıyor.
 
TALİMATI VERDİM: SİİRT'TEKİ HAVALİMANI YENİLECEK
 
Siirt'in havalimanı maalesef istediğimiz gibi çalışmıyor. Çünkü uçakların çoğu gelemiyor, büyük uçaklar inemiyor. Şimdi Ulaştırma Bakanı'na talimat verdim, Siirt Havalimanı'nı yenileyeceğiz, en güzel hale getireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Siirt cazibe merkezleri içinde yerini aldı. Siirt bunu hak ediyor. Çünkü Siirt terörden çok çekti. Bunun için başka yerlere göre Siirt'e daha çok yatırım yapacağız. Onun için teşvik lazım. Onun için destek lazım. Biz de bu desteği vermek için gereken kararları aldık. şimdi Siirt'te 93 tane yatırımcı başvurdu. Yapacakları yatırım tutarı 3 milyar. Çalıştıracakları insan sayısı 7 bin 67. Hayırlı uğurlu olsun. Siirt'in kaderi değişiyor. Gençlerimizin dağa değil işe gitmesi demek.