19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Başbakan Yıldırım: Bir kez daha görüşme olabilir

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin detaylarını açıkladı. Başbakan Yıldırım, ' Bir kez daha görüşme olabilir. MHP de aynı şekilde bu çalışmayı henüz tamamlayamadı. Ondan sonra bir görüşme daha yapabiliriz' dedi.

22 Eylül 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 
 
LİDERLERLE BİR KEZ DAHA BİR ARAYA GELEBİLİRİZ
 
Ana muhalefet partisi genel başkanıyla bugün bir görüşme gerçekleştirildi. Görüştüğümüz konular kamuoyuyla paylaşıldı. Şu kadarını söyleyeyim, birkaç başlıkta görüşme gerçekleştik. Bunlardan bir tanesi Fırat Kalkanı Operasyonu, bir diğer konu terörle mücadele bir diğer konu ise FETÖ terör örgütü ile mücadele ve bu konuda yapılan bazı yanlışlar olduğuna dair duyum var. Tabii ki bunlar daha önce de açıkladığımız gibi büyük bir titizlikle değerlendirilecek. Haksızlığa uğrayanlar tespit edilirse telafi edilecek. Bir başka konuda yeni bir anayasa paketi üzerinde bir çalışma vardı. Buradaki çalışmalar bir noktaya geldi. Sayın genel başkana artık bu meseleyi son bir kez genel başkanlar düzeyinde değerlendirelim, hususlar konusunda mutabık kalalım dedim. Bir kez daha görüşme olabilir. MHP de aynı şekilde bu çalışmayı henüz tamamlayamadı. Ondan sonra bir görüşme daha yapabiliriz. 
 
CAN VE MAL GÜVENLİĞİ SAĞLANANA DEK SÜRECEK
 
Oradaki ölçü çok net, hududumuzun yüzde 100 güvenliği sağlanıncaya kadar sürecek, biz niye oraya girdik. Bu roketler mala, cana zarar geliyor diye Özgür Suriye Ordusu'na destek vererek bölgeyi emniyet altına almak için girdik. O bölgede yaşayan vatandaşlarımız Gaziantep, Kilis, Çobanbey'deki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar, ayrıca hudutlarımızdan terör amaçlı geçişler önleninceye kadar Fırat Kalkanı Operasyonu devam edecek. Amacımız sınırlarımızın güneyinde güvenli bir hat oluşturmak. Buradan mülteci duruma düşmüş olan Suriyelilerin kalıcı olarak tekrar topraklarına yerleşmelerini sağlamak. Burada DEAŞ'a anında karşılık veriliyor, gereği yapılıyor. Kilis'te birisi ağır olmak üzere 5 yaralı var. Birçoğu da çocuk. 
 
BİZİM VATANDAŞLIĞIMIZA KABUL ŞARTLARIMIZ BELLİ
 
Buradaki vatandaşlık verilme şartları belli. Vatandaşlığa hak kazanmış, herhangi bir suça karışmamış, karışık kuruşuk işleri olmayan, ülkemize katma değer sağlaması sözkonusu olan mültecilere vatandaşlık verilebilir. Bu sadece mültecilere değil dünyanın neresinde olursa olsun ülkemize değer katacak, katkı sağlayacak herkes için aynı şeyler geçerli.