25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Başkan Erdoğan FETÖ uyarısı: Benin'de de bunlar her yere sızar

Başkan Erdoğan ile Benin Cumhurbaşkanı Talon ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan Benin Cumhurbaşkanı Talon'a; FETÖ Türkiye gibi bir yerde nasıl devletin her kademesine sızdıysa, Benin'de de bunlar aynı şekilde sızarlar uyarısında bulundu.

6 Eylül 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Başkan Erdoğan FETÖ uyarısı: Benin'de de bunlar her yere sızar
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
 
Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
 
"Sayın Cumhurbaşkanı ile FETÖ konusunu da etraflıca konuştuk. Bu örgüt bir virüs, her kılığa giriyor. FETÖ'nün ülkedeki tasviyesi konusunda sonuç alacağımıza inanıyorum. Türkiye gibi bir yerde nasıl devletin her kademesine sızdıysa, Benin'de de bunlar aynı şekilde sızarlar. Sene 99, sene 2018. ABD buna 400 dönüm arazi tahsis etti. Kendisi bütün örgütleri oradan idare ediyor. ABD'nin bu örgüte ödediği para 800-850 milyon dolar para. Bu örgütün arkasında kimlerin olduğunun bilinmesini önemsiyorum. En kısa zamanda iş adamlarımızla Benin'i ziyaret edeceğiz."
 
Benin Cumhurbaşkanı Patrice Talon:
 
"Benin'de her şeyin yapılması lazım. Tecrübelere ihtiyacımız var. İşadamları ile ziyareti bekliyoruz. Türkiye'nin, Benin'e yatırımını nasıl sağlayabiliriz diye düşünüyorum. Burada kısa süre sonra bir Benin günü düşünüyoruz. Afrika ülkelerinin imajı çok da iyi değil. Yanlış görülüyor. Çok yüksek bir risk seviyesi var gibi görülüyor ancak bu doğru değil. Her halükarda Benin'in çok mesafe kat ettiği doğrudur. Afrika'da en ileri seviyede olanlardan biri Benin'dir. Bunu gururla söylüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nı ikna etmey çalıştım. Türk firmalarını da ikna etmeye çalışacağım. Finans firmalarının da desteğini istedim."