19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Batı medyasının tezgahından geçenler

İngiliz Times gazetesine konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bundan sonra daha fazla sokak protestosu yapacaklarını açıkladı.

18 Temmuz 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Batı medyasının tezgahından geçenler

Times gazetesi muhabiri Hannah Lucinda Smith ile röportaj yapan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi ‘demokrasiye geri döndürmeyi’ sokak eylemleriyle sağlama sözü verdi. Bundan sonra daha fazla sokak protestosu düzenleyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz ile ilgili tepki çeken sözlerini yineledi. 

YENİ GÖZDE AKŞENER Mİ?

Daha önce iktidara muhalif duruşlarıyla dikkat çeken isimleri ağrlayan Batı basını alışkanlığına devam ediyor. ‘Erdoğan’ın karşısındaki en güçlü aday’ olarak sunulan Selahattin Demirtaş, muhaliflerin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Emine Ülker Tarhan, Şafak Pavey  ve diğerleri... Batı medyasının yeni ilgi odağı ise Meral Akşener oldu. ABD merkezli Time dergisi, ‘Dişi kurt, She - wolf’ manşetleri attığı Meral Akşener üzerine yayınladığı analizde, 2019 seçimleri için Akşener’in, Recep Tayyip Erdoğan’ın en güçlü rakibi olduğu iddia edildi. 

Öte yandan CHP milletvekili Şafak Pavey ABD’de yayın yapan New York Times gazetesinde darbeci teröristlerin kaldığı cezaevlerini eleştirdi. Şafak Pavey “Erdoğan’ın cezaevleri” başlıklı yazısında cezaevlerindekilerin joplar ile dövüldüğü yalanını yazdı.