25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bozdağ: ABD Konsolosluğu Öksüz'ün fiilen kullandığı bu numarayı nereden biliyor

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ: 'ABD Konsolosluğu Adil Öksüz'ün fiilen kullandığı bu numarayı nereden biliyor.'

AA23 Ağustos 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Bozdağ: ABD Konsolosluğu Öksüz'ün fiilen kullandığı bu numarayı nereden biliyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün ABD Konsolosluğundan aranmasıyla ilgili Bozdağ, Öksüz'ün üzerine kayıtlı iki numara bulunduğunu söyledi.

Söz konusu numaralardan birisinin Öksüz tarafından kullanıldığını, diğer hattın ise fiilen Öksüz tarafından kullanılmadığını belirten Bozdağ, şöyle devam etti:

"Konsolosluktan yapılan arama, fiilen kullandığı telefondan yapılan arama. Şimdi burada merak edilen soru şu? ABD Konsolosluğu fiilen kullanılan bu numarayı nereden biliyor? Numara üzerine kayıtlı gözüküyor ama fiilen kullandığı numara o. İki tane telefon var, yanında olan telefon o. Diğer telefon yanında değil. Başkası muhtemelen kullanıyor veya kullanmıyor da olabilir ama fiilen kullandığı telefon bu. İlginçtir, en son arayan numara da ABD Konsolosluğu, oradan aranıyor. Başka arama da yok. Elçiliğe vize müracaatı var mı? Varsa müracaatta beyanda bulunduğu numaralar vardır. Orada bir numara mı beyan etmiş, iki numara mı beyan etmiş? Beyan ettiği numara Adil Öksüz'ü aradıkları numara mı, yoksa başka numara mı? Bunun açıklığa kavuşması lazım. Vize müracaatı varsa o müracaata ait evrakın açıklanması lazım. O evrakta hangi numarası var, onun açıklanması lazım. Üzerine kayıtlı iki numara var, fiilen birini kullanıyor. ABD Konsolosluğundan yapılan aramada fiilen kullandığı telefon aranıyor. O telefonu fiilen kullandığını nereden biliyor?"

Soruların açıklığa kavuşturulması gerektiğine dikkati çeken Bozdağ, milletin sorduğu sorulara net cevaplar verilmesinin birtakım senaryoları ortadan kaldıracağını söyledi.

Resmi Gazete'de aralarında FETÖ lideri Fetullah Gülen'in de bulunduğu 130 kişi hakkında vatandaşlıktan çıkarılmaya yönelik ilanla ilgili sürenin 5 Eylül'de sona ereceğinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, vatandaşlıktan çıkarma yetkisinin Bakanlar Kurulunun takdirinde olduğunu anımsattı.

Bozdağ, Bakanlar Kurulunun bir karar aldığında vatandaşlıktan çıkarılmanın olabileceğini, alınmadığı takdirde vatandaşlıktan çıkarmanın gerçekleşmeyeceğini sözlerine ekledi.