20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Bugün dünyaya mesaj var

AK Parti’nin, bugün Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştireceği 6. Olağan Büyük Kongresi, ekonomik saldırıya karşı mücadele veren Türkiye’nin büyüklüğünü ve dünyanın verdiği değeri ortaya koyacak önemli bir platform olacak. 

STAR ANKARA18 Ağustos 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Bugün dünyaya mesaj var

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, kongreye bizzat kendisi 52 devlet başkanını davet etti. Ayrıca, kongrede, bir sürpriz de yaşanacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Başkan Erdoğan’ın saat 11.00’de Ankara Spor Salonuna gelişiyle kongrenin başlayacağını söyledi. Bizzat Başkan Erdoğan’ın, 52 devlet başkanını kongreye davet ettiğini kaydeden Ataş, kongreye katılımını bildiren devlet başkanları olduğunu belirterek, “Ekvator Ginesi, Gine, Somali, Zambiya, Nijer, Azerbaycan, Rusya, Sırbistan, Sudan, Senegal gibi ülkelerin devlet başkanları. Üst düzey, devlet başkanı veya cumhurbaşkanı düzeyindeki katılımları sadece söyledim. Rusya’dan Duma Meclis Başkanı katılıyor. Çin Komünist Partisinden bir yetkili arkadaşımız katılacak” dedi. 

KONGRENİN SÜRPRİZİ 

Sürprizin bir kişi mi olacağı yönündeki soruya Ataş, “Bir kişi olmayabilir. O sürpriz, onu bugün göreceğiz. Onu sürpriz olarak saklayalım. Tüm dünyaya verilecek bir mesaj olacak diye düşünüyoruz. Onu, yarın Genel Başkanımızın konuşmasından sonra sahnede izlemiş olacağız. Bu da kongrenin sürprizi olsun” diye konuştu. Ancak Ataş’ın bahsettiği sürprizin, dünyanın çeşitli yerlerinde Türkiye’nin okuttuğu  çocukların kongreye geleceğine ilişkin bilgi olduğu öğrenildi.