19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Bugünler için yetiştirildiniz

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde görev alan pilotlardan Müslim Macit, “Bir gün önce, ‘yarın üste çok farklı harekat olacak. Katılmak ister misiniz? Siz bunlar için yetiştirildiniz. Verdiğimiz emeğin karşılığını ödeyeceksiniz’ demişlerdi” dedi.

Star / Ankara22 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Bugünler için yetiştirildiniz

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde görev aldıktan sonra tutuklanan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önünü bombaladığını itiraf eden pilot Müslim Macit’in ek ifadesine başvuruldu.

Macit, ek ifadesinde “Ben liseden itibaren Fethullah Gülen cemaatine katıldım” dedi. Macit 15 Temmuz darbe girişimi ve Akıncı Üssünü ise şöyle anlattı: “Darbe eyleminden bir gün önce gece uçuşundan saat 23.30 gibi indim. Devrem olan Adem Kırcı, bana ‘Çavur Binbaşı not bırakmış, sen, ben ve Mehmet Çetin Kaplan ile görüşmeye gideceğiz.’ şeklinde mesaj çekmiş. Üçümüz birlikte Mehmet Fatih Çavur’un lojmandaki evine perşembeyi cumaya bağlayan gece gittik. İlk başta evde eşi yoktu. Çocukları da uyuyordu. ‘Yarın üste çok farklı bir harekat olacak, üs kalabalık olacak. Merkez burası olacak, dışarıdan asker olarak katılacak birlikler de olacak. Katılmak ister misiniz? Siz bugüne kadar bunlar için yetiştirildiniz. Verdiğimiz emeğin karşılığını ödeyeceksiniz. Ben bugüne kadar savaşvari günler olmasını bekliyordum. Vatan için bunu yapmamız gerekiyor. Bunu bilen 5 kişi var, bugün de siz öğrendiniz. Üs komutanın da haberi yok.’ dedi.

Diğer 5 kişiyi söylemedi. Biz, ‘Üs komutanının haberi yok’ deyince Ahmet Özçetin’in bu işin planlayıcıları arasında yer aldığını düşündük. Ancak Mehmet Fatih Çavur böyle bir şey demedi. Ayrıca ‘Harekat gizli olacak. Kimseye söylemeyin. Ülkenin halini görüyorsunuz. Bu harekatı yapmak zorundayız. Ben sizin evlere gidip geldiğinizi biliyorum. Benim de sizlerin de çocuğu var. Onları da feda edin harekat için.’ dedi. ”