18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Bursa'da Star Şehir Buluşmaları'na büyük ilgi

Star Şehir Buluşmaları kapsamında dün Bursa’ya giden Star Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Nuh Albayrak, Star Gazetesi Yayın Danışmanı Halime Kökce, Star yazarları Hüseyin Gülerce ve Saadet Oruç saat 19.00’da yoğun katılımla gerçekleşen panel öncesinde Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’nın tarihi mekanlarını gezdi.

ERDİNÇ AKKOYUNLU26 Nisan 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Bursa'da Star Şehir Buluşmaları'na büyük ilgi

İlk olarak Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osmangazi ile Orhangazi’nin türbelerinin bulunduğu Tophane’ye giden Star ekibi, burada dua etikten sonra aynı yerde bulunan ve Bursa’ya kuş bakışı görünüme sahip şehir terasında hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Kültür gezisinin ikinci durağında ise Osmanlı ile yaşıt ve şehrin simgesi olan Bursa Ulu Camii’yi gezen Star ekibi daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Ulu Cami yanındaki tarihi ahşap binasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Başkan Aktaş “Bursa’da zemin artı 6 katlı yapılarla kentsel dönüşüm yapacağız. Ayrıca Bursa bir sanayi şehri. Sanayi kuruluşlarının çalışmaları hız kesmeden şehir dokusu ile sanayi alanlarını da birbirinden ayıracak çalışmaları yapacağız” dedi. Daha sonra Bursa Valiliği’ne geçen Star yazarları Vali İzzettin Küçük’ü de  ziyaret etti. Vali Küçük, Osmangazi Köprüsü’nün hem ticari hem turistik anlamda şehre büyük katkı sağladığını belirterek “Sabiha Gökçen bizim ikinci havalimanımız oldu” dedi.

Star ekibi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Star yazarlarına kentin gelişimiyle ilgili projeleri anlattı.