19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

''Carter’a da söyledik PYD’yi vurmaya devam''

Başbakan Yıldırım, “Terör örgütlerine karşı yaptığımız mücadelede kimin ne dediğinin önemi yok. Biz ülkemizin güvenliği için ne gerekiyorsa yapacağız. PYD hassasiyetimizi ABD Savunma Bakanına da söyledik” dedi.

STAR / A.Karahisar22 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
''Carter’a da söyledik PYD’yi vurmaya devam''

Başbakan Binali Yıldırım, Irak’la yaşanan gerilimle alakalı bir soruyu cevaplarken, “Irak her şeyden önce burada barınıp ve Türkiye’nin başını ağrıtan bu terör örgütlerini zapturapt altına alması lazım. Bunu yapamadığı halde bizim ve ülkemizin güvenliğini, barışı korumak için her türlü tedbiri almak gibi hakkımız var. Gerek Suriye’nin gerek Irak’ın geleceği en yakından Türkiye’yi ilgilendirir” dedi.

ÖNCE GÜVENLİĞİMİZ

Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar’da yaptığı açıklamada “Türkiye’nin Suriye’deki yaptığı faaliyetler tamamen terör örgütlerini bertaraf etmeye yöneliktir. Aynı zamanda ülkemizin sınır güvenliğini sağlamaya yöneliktir. Bir yandan da DEAŞ başta olmak üzere PYD, YPG biz bunları terör örgütü olarak kabul ediyoruz. Terör örgütlerine karşı yaptığımız mücadelede kimin ne dediğinin önemi yok. Biz ülkemizin güvenliğinin, sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ABD Savunma Bakanı Carter ile görüştüğü hatırlatılarak, Carter’ın ‘Türkiye Musul harekatında olmalıdır’ sözlerinin sorulması üzerine Yıldırım, şunları kaydetti:  “Doğru demiş. Biz Musul’da ve Irak’ta olan işlerden Türkiye her yönüyle ilgilidir. Çünkü Irak’la bizim 350 kilometre sınırımız var ve Irak topraklarından bu sınırları aşarak maalesef bölücü terör örgütü yıllardır bizim başımızı ağrıtıyor. Sivilleri öldürüyorlar. Askerlerimiz, korucularımız şehit oluyor. Irak her şeyden önce burada barınıp ve Türkiye’nin başını ağrıtan bu terör örgütlerini zapturapt altına alması lazım. Bunu yapamadığı halde bizimde ülkemizin güvenliğini, barışı korumak için her türlü tedbiri almak gibi hakkımız var.  ABD’nin bu konuda sözü var. Bu sözünün de arkasında olduğunu Amerika Savunma Bakanı teyit etti. Münbiç’te hiçbir YPG, PYD unsuru kalmayacak. Bunun teminatını tekrar verdiler. Bizim için PKK neyse PYD ve YPG aynıdır. Bunlara maalesef silah verilmesi, DEAŞ’a karşı Amerika tarafından kullanılması büyük bir yanlıştır. Bunu kendilerine açıkça söyledik.” 

O TARİHLER YANLIŞ

Referandum için bir tarihin belli olup olmadığı hususunda Binali Yıldırım, “Önce bir teklifi getirelim. Komisyondan geçsin, daha sonra genel kurulda görüşülsün, ondan sonra da oturur uygun bir tarih kararlaştırılır. O tarihler şuan için geçerli değildir. Adım adım gideceğiz. Yapmadığımız işin, atmadığımız adımın geleceğe yönelik tahminlerini yapmak sağlıklı olmaz. Bizim istediğimiz bu sorunu vatandaş çözecek” ifadelerini kullandı.

FETÖ soruşturması kapsamında kamudan atılanların itiraz sayısına ilişkin Yıldırım şu bilgileri verdi:”İtiraz sayısı çok fazla. 116 bin civarında. Ama bunlar mükerrer itirazlar var, bakanlıklarda yapanlar var. Üzerinde çalışılıyor. Haksızlık varsa düzeltilecek. Şuanda da bu çalışmaları bakanlıklarımız yapıyor.”