19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

CHP yönetimi: Yarın 11.00'e kadar noter imzalı 604 imza sunulursa gereği derhal yapılacak

CHP'den yapılan açıklamada, 'Yarın 604 noter onaylı immzanın genel merkeze sunulması halinde gereği derhal yapılacaktır.' denildi.

20 Temmuz 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
CHP yönetimi: Yarın 11.00'e kadar noter imzalı 604 imza sunulursa gereği derhal yapılacak

CHP yönetiminden yapılan açıklamada Muharrem İnce ve destekçilerinin 604 noter onaylı imzayı genel merkeze sunmaları halinde derhal gereğinin yapılacağı belirtildi. İnce ekibinden cevabı Yaşar Tüzün verdi.

CHP yönetimi adına açıklamayı Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek yaptı. Ertek "Yarın 11.00'e kadar noter imzalı 604 imza sunulursa gereği derhal yapılacak. 625 imzaya gerek yok" dedi. 

CHP yönetimin bu açıklamaı İnce'ye karşı hem hamle hem de rest olarak yorumlandı. 

Muhalefetin imza toplaması için 15 gün süresi bulunuyor. Bu sürenin bir haftası kaldı. Buna rağmen 'yarın imzalar teslim edilsin' açıklaması muhalefeti sıkıştırmaya yönelik bir adım olarak görülüyor. 

MUHALİF KANATTAN İLK AÇIKLAMA

Muhalif kanattan ilk açıklama İnce ekibinde yer alan Yaşar Tüzün'den geldi. Tüzün, "Yasal süre içinde imzaları toplayıp teslim edeceğiz" dedi. 

"600'Ü BULDUK" AÇIKLAMASI

CHP'deki olağanüstü kurultay tartışmaları bugün de sürdü. Kurultay yapılmasını isteyen Parti Meclisi (PM) üyelerinden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada imzaların 600'ü bulduğunu söyledi. Çelebi, kurultay için gerekli olan 634 imzanın gün içerisinde tamamlanacağını da belirtti.