19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

CHP Konya listesini Saadet'e açtı

CHP, 24 Haziran seçimlerinde ilk sıradan Abdüllatif Şener'i aday gösterirken Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karaduman'ı ise ikinci sıradan aday oldu.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
CHP Konya listesini Saadet'e açtı

CHP'nin 24 Haziran semilerindeki kesin aday listesi belli oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk önce cumhurbaşkanı adayı olarak gösterme konusunda anlaştığı ama daha sonra parti içindeki muhalefetten dolayı aday gösteremediği Abdüllatif Şener'i Konya'dan ilk sıradan milletvekili adayı gösterdi.

Saadet Partisi (SP)'nin Cumhurbaşkanı adaylığı için yapmış olduğu oylamada Abdüllatif Şener'in de ismi geçiyordu.

CHP'nin ikinci sıradaki adayı ise Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karaduman oldu.

CHP, 2015 Genel Seçimlerinde Konya'da yüzde 9,4 oy oranıyla bir milletvekili çıkarmıştı.

CHP Konya'dan Abdüllatif Şener isyanı

CHP'nin 24 Haziran seçimlerinde eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'i Konya 1'inci sıra milletvekili adayı göstermesine, CHP Meram İlçe Başkanı Ahmet Yiğit tepki gösterdi. Yiğit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, genel merkezin bu kararını tanımadıklarını ifade etti.

CHP'nin dün açıkladığı milletvekili aday listesinde, eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Konya'dan 1'inci sıra milletvekili adayı gösterildi, ikinci sıranın ise Saadet Partisi kontenjanı olduğu duyuruldu.

CHP Meram İlçe Başkanı Ahmet Yiğit, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada karara tepki gösterdi. Yiğit, Konya'yı tanımayan bir kişinin aday gösterilmesini kabul etmeyeceklerini ve genel merkezin bu kararını tanımadıklarını belirtti..

"KONYA'DA BİR GECE DAHİ GEÇİRMEMİŞ BİR İSİM"

Yiğit açıklamasında, ''Konya'nın kaç ilçesinin olduğunu bilmeyen, Konya halkının demografik yapısına hakim olmayan ve hatta daha önce Konya'da bir gece dahi geçirmemiş bir isim olan Abdüllatif Şener'in, Parti Meclisimizin toplantısında birinci sıra olarak açıklandığını bilmenizi isteriz. Bu karar başta parti örgütlerimizi ve Konya halkını tanımamaktır'' ifadelerini kullandı.