24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

CHP'li vekillerden 'Fikri Sağlar partinin başına geçsin' teklifi

CHP'nin cumartesi günü yapılan grup toplantısında, Parti Sözcüsü Böke'nin 'sine-i millet' çıkışına partililerden sert tepkiler geldi. Manisa Milletvekili Özgür Özel'in bir sonraki kurultayda Kılıçdaroğlu'na rakip olacağının kulislerde konuşulması da toplantıdaki havayı gerdi. Özel'in etik davranıp istifa etmesi istenince Kılıçdaroğlu sinirlendi. Bir grup milletvekili de, Fikri Sağlar'ın partinin başına geçmesi gerektiğini dile getirince, Kılıçdaroğlu'nun 'Gerekirse kurultaya gideriz' resti çektiği öğrenildi.

25 Nisan 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
CHP'li vekillerden 'Fikri Sağlar partinin başına geçsin' teklifi

Referandumun ardından tartışmaların başladığı CHP’de, Manisa Milletvekili Özgür Özel’in de kurultay çalışması içinde olduğu iddiaları Kılıçdaroğlu’nu kızdırdı. CHP liderinin öfkesi Meclis konuşmasına yansıdı.

CHP geçtiğimiz cumartesi günü referandum sonuçlarının değerlendirmesi için 6 saat 40 dakika süren kapalı bir grup toplantısı yaptı. Akşam'ın haberine göre; Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nda asabiyete neden olan ve Meclis’te sinirli bir konuşma yapmasına işte bu toplantıdaki tartışmalar neden oldu. Tunceli Milletvekili Gürsel Erol,toplantıda söz alıp Manisa Milletvekili Özgür Özel’i kastederek "Bazı grup başkanvekilleri kurultaya hazırlanıyor.

KURULTAY ÇAĞRISI

Bu isimler etik davranıp görevlerinden istifa etmeli. Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Kemal Bey’e rakip oldu. Kurultay’da karşısına çıktı. Tabii bunu yaparken de grup başkanvekilliği görevinden istifa etti. Bu son derece etik davranıştı"  dedi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu sinirlenerek "Anlaşıldı, gerekirse kurultaya gideceğiz" ifadelerini kullandı.

FİKRİ SAĞLAR: BÖYLE GİTMEZ

Ayrıca Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın ismi de başkanlık için ortaya atıldı. Dün gelişmelerle ilgili bir açıklama yapan Sağlar, "Bu yönetimle gitmez, bu yönetimle gitmediğini zaten kendileri de, toplum da biliyor. Bugünkü kadrolarla bu iş yürümüyor. Tüm toplumu kucaklamalıyız" dedi.  

Tepkiler yükseldi

Sine-i millet çıkışı da tartışma yarattı  

Referandumda ‘Evet’ çıkmasının ardından ‘sine-i millet’ açıklaması yapan Böke’ye partisinden de tepkiler yükseldi Sine-i millet çıkışına destek verenler ile vermeyenler arasında büyük tartışma yaşandı. Kılıçdaroğlu bu tartışmalara sessiz kaldı.

Şahinlerden baskı

Daha sert olmasını istediler

Kılıçdaroğlu referandum sonuçlarını değerlendirmenin ardından oyların yetersiz olduğu yerlerde faturayı il ve ilçe başkanlarına kesti. Milletvekilleri ise Kılıçdaroğlu’na gerektiği kadar sert olmadığını bundan böyle sert bir muhalefet yapma önerisi sundular.

Yerel yanlışlar

Devşirme  ters tepti

Bir İstanbul Milletvekili, "Ne yazık ki ilçelere hakim olamayan isim belirleyince yerel seçimde yenilgi kaçınılmaz oldu. (İhsan Özkes’i kastederek) Devşirmeleri getirip aday yapınca ters tepiyor” dedi.