18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD yine hüsrana uğradı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda Filistinli sivillerin korunmasıyla ilgili karar tasarısının 8’e karşı 120 oyla kabul edilmesinin ABD’ye yeni bir hezimet yaşattığını vurguladı.

14 Haziran 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’nin Güneysu ilçesindeki baba evinde, 24 TV, 360 ve Anadolu Yayıncılar Birliği’nin ortak canlı yayınına katıldı, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BM KARARI: Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda, Filistin halkı için koruma talep eden karar tasarısı kabul edildi. Filistinli sivillerin korunmasıyla ilgili Güvenlik Konseyi’nde ABD’nin veto ettiği karar tasarısı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 120 oyla kabul edildi. 8 ret, 45 çekimser. Amerika yine hüsrana uğradı.

ÖZGÜVENİMİZ ARTTI: İsrail, bize 10 tane İHA verdi, Heron ve daha sonra arıza yaptı 2 tanesi, 8’i şu anda yarı kullanılabilir durumda. Böyle bir vaziyette. Amerika ise ‘kongre izin vermiyor’ diyerek bize insansız hava aracını vermedi. Kötü komşu ev sahibi yapar, biz şimdi kendi üretimimizi kendimiz yapıyoruz. Her geçen gün öz güven de arttığı için biz bu noktada yerli motorumuzu da yapar hale geliyoruz. 

YERLİ ÜRETİM: Savunma sanayinde ilk göreve geldiğimizde yüzde 20 civarındaydı yerli sanayi üretimi, şimdi bu yüzde 65. Biz dışa bağımlılıktan bu oranda artık kurtuluyoruz. Şu anda Türkiye artık insansız hava araçlarını üretiyor mu? Üretiyor. Silahlı insansız hava araçlarını üretiyor mu? Üretiyor. Şu anda mesela tüfeklerde üretime geçtik, yapıyoruz. Aynı şekilde şu anda tankta prototip yapıldı, seri üretime geçilecek. Şu anda biz Atak helikopterlerini üretiyoruz.  Bunların bunlardan haberleri yokki. 

BATI’YA TEPKİ: 24 Haziran’dan sonra özellikle batının güçlü ülkelerine gerekli olan tavırları, tedbirleri biz de koyacağız. Birinci derecede Almanya ile bunları konuşacağız. Bu gidiş, gidiş değil. Şu anda Almanya, tamamen FETÖ teröristleri ile tıklım tıklım dolu. Hepsi orada cirit atıyor ve bunlar marka isimler. Amerika, Hollanda, Belçika öyle.

DEMİRTAŞ’IN ADAYLIĞI: Aday olduğunda içerideydi. Orada zaten bir eksiklik, bir yanlışlık var. Yani biz burada illa mahkumiyeti adaylık şartları arasında saymamamız lazım. Tutuklu da olsa bence tutuklu olan kişi de aday olamaz, olmamalı. Çünkü bu bir kaçamak yoldur. Buna niye böyle bir fırsatı biz verelim?

S400 SİSTEMİ:  Şu anda S-400’de hem kredi noktasında, Rusya sağolsun bize çok uygun şartlarda kredi verdi. Hem işin ikinci, üçüncü kademesinde ortaklaşa bir üretime gireceğiz. Belki de onu (S-500) da beraber yapacağız.

İLK İŞİMİZ BU: 24 Haziran’dan sonra bu göreve devamım halinde ilk işimiz inşallah OHAL’i kaldırmak olacaktır. OHAL’in kampanyalara yansıyan en ufak yanı yok  ki. Bir tane örnek versinler, OHAL nerede hangi kampanyayı engelledi? Bu OHAL, tam aksine şu andaki  terör tehdidi altındaki bölgeleri, bu tehditten kurtarmaya yönelik bir güvenlik  tedbiridir.

KAVMİYETÇİLİK YOK: İnkar politikalarını, ret politikalarını gündeme getiren ve bu sorunlarla mücadele eden benim. Kürtçe propaganda yolunu açan benim. Merhum dedem “Torunum bir gün öleceğiz, bize kabirde kavmin ne diye sormayacaklar” demiş. Bizim dinimizde kavmiyetçilik yok. Türk, Türklüğü ile övünür. Ama bunu bir üstünlük olarak söyleyemez.

TIRNAĞI OLAMAZSIN: Muharrem İnce›nin Erhan Afyoncu›ya söylediği laf ciddi iftira. Sen rahatsız oluyorsun diye bu yanlış düzeltilmeyecek mi? Her şeyleri yalan bunların. Bunların karakterlerinde var. Erhan Afyoncu kim, sen kim? Erhan Afyoncu›nun atılacak  tırnağı olmazsın.

BAŞARAMAZLAR: 24 Haziran’dan sonra biz de Moody’s’e operasyon çekeceğiz. Biz onların üyesi değiliz. Ayıp denen, edep denen bir şey var. Türkiye’yi karalama derdindeler. Başaramayacaklar.

YALNIZ BIRAKMAZ

24 Haziran’dan sonra artık “Eski Türkiye” olmayacak. 16 yılda biz ülkemizi nasıl uçurduysak bundan sonra daha hızlı bir şekilde ülkemizi uçuracağız.  Halkımın beni Meclis’te yalnız bırakacağını düşünmüyorum. 24 Haziran sıradan bir oylama değil, Türkiye küllerinden çok farklı bir şekilde doğacak.