18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörist öğrenciler için gereğini yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Beyoğlu Kongresi'nde konuştu. Erdoğan: 'Efendim bu üniversite çok popüler bir üniversite, çok kalite bir üniversite' Tamam da bu üniversitenin içinde affedersiniz bu tür teröristler olduktan sonra! Bunlar o üniversiteye leke sürüyor. Üniversitemizi lekelememek ismini anmıyorum'dedi.

23 Mart 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörist öğrenciler için gereğini yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Efendim bu üniversite çok popüler bir üniversite, çok kalite bir üniversite" Tamam da bu üniversitenin içinde affedersiniz bu tür teröristler olduktan sonra! Bunlar o üniversiteye leke sürüyor. Üniversitemizi lekelememek adına ismini anmıyorum. Bir üniversitemizde şehitlerimizin hatıralarını yad etmek için düzenlenen etkinliğe tahammül edemeyen zihniyet bu ülkeye ve millete ait değildir" dedi.

"Milletimizle birlikte bu oyunu gördük"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin son dönemde tarihi günler yaşadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yaşadığımız her tecrübe, elde ettiğimiz her başarı, indirdiğimiz her maske, girdiğimiz her in unutmayın karşımızdaki tehlikenin ne kadar büyük olduğunu bize bir kez daha teyit ediyor. 'Türkiye'nin sınır ötesinde ne işi var?' diyen her kişi ve kesim, aslında birliğimizden, bütünlüğümüzden, geleceğimize güvenle bakmamızdan bunlar rahatsızlıklarını dışarıya vuruyorlar. Bu tür ifadeler her adımda ülkemizi engellemek, bunu başaramazsa karalamak, ondan da netice alamazsa kafaları karıştırmak için atmadık takla bırakmayanların argümanlarıdır. Biz bunları nereden tanırız? Taksim'de Gezi olaylarından tanırız. Biz bunları 17-25 Aralık emniyet, yargı darbe girişiminden tanırız, biz bunları çukur eylemlerinden tanırız. Biz bunları 15 Temmuz'dan tanırız. Velhasıl biz bunları gözlerinden tanırız, ciğerlerinden tanırız. Türkiye'de 15 yıldır ne yaptıysak bunlara rağmen yaptık. Eğer biz bu vesayete, bu ihanet çetelerine teslim etmiş olsaydık, tek bir adım dahi atamazdık. İşte o zaman Türkiye çevremizde bolca örneği olan o felaket görüntüleriyle gündeme gelen bir ülke durumuna düşerdi. Milletimizle birlikte bu oyunu gördük ve karşımızdaki şer ittifakıyla göğüs göğüse mücadele ede ede hamdolsun bugünlere geldik."

"Terörist öğrenciler için gereğini yapacağız"

Erdoğan, "Bir üniversitemizde şehitlerimizin hatıralarını yad etmek için düzenlenen etkinliğe tahammül edemeyen zihniyet bu ülkeye ve millete ait değildir. 'Efendim bu üniversite çok popüler bir üniversite, çok kalite bir üniversite, bu üniversite marka bir üniversite.' Tamam da bu üniversitenin içinde affedersiniz bu tür teröristler olduktan sonra, bu tür terörist öğrenci olduktan sonra bunlar o markaya leke sürüyor. Şu anda biz onlarla ilgili gereğini yapıyoruz, yapacağız da." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Okul koridorlarında, kantinlerinde, bahçelerinde adeta terör estiren bu çapulculara kesinlikle meydanı bırakmayacağız. Bu da böyle biline" dedi.

Üniversiteyi lekelememek için ismini anmadığını belirten Erdoğan, "Rektörün samimi gayretlerini de biliyorum. Şu anda üzerine üzerine gidiyoruz. Bu terörist öğrencileri kamera çekimlerinden bulup, çıkarıp, onlara da gereğini yapacağız. Bu üniversitelerimizdeki hocalarımızın da çok daha dikkatli olması gerekir. Eğer bu üniversitelerimizdeki hocalarımızın bu öğrencilerle iltisakı olduğunu belirlediğimiz anda onlarla ilgili de gereğini yaparız. Çünkü bizim için vasıflı öğrenci, kaliteli öğrenci, vasıflı öğretim üyesinden gelir. Eğer vasıflı öğretim üyesi yok da onun eseri bu ise olmaz. Benim Mehmedim, benim askerim, bu milletin evladı Afrin'e niye gidiyor? Bu ülkenin huzuru için, sınırlarımıza saldıranlara karşı gerekli dersi vermek için gidiyor. Bunu yapmak isteyenlere karşı eğer bu üniversitede kalkıp da bu tür bir adım atan, orada bir Leyle-i Regaib öncesinde lokum dağıtanlara kalkıp farklı bir şekilde davrananlara haddini bildirmek bu ülkede birinci derecede benim ve devletin görevidir. Bunu da yapacağız."