25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP kalleşlere kol kanat gerdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milli ve yerli tavır sergileyen kim varsa FETÖ’nün tetikçilerinin hedefi olmuştur. Ana muhalefet partisi ve başındaki zat da meclis kürsülerini FETÖ’ye kiralayarak bu kalleş saldırılara kol kanat germiştir. 

16 Nisan 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP kalleşlere kol kanat gerdi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da partisinin Maltepe, Beykoz ve Üsküdar 6. Olağan İlçe Kongrelerine katıldı. İlk olarak AK Parti Maltepe 6. Olağan İlçe Kongresine katılan Erdoğan, Ülkeyi 16 yılda 3,5 kat büyüttüklerini aktardı. Son günlerde birilerinin, “Biz yatırımları durduracağız” dediğini belirten Erdoğan, “Niyeymiş? Çünkü yatırımlar üretmiyormuş. Şimdi buradan sadece bir soru yeterli. Göreve geldiğimizde 36 milyar dolar ihracatı olan Türkiye’nin bugün 160 milyar dolar ihracatı var. Üretime yönelik, bir ihracatı yapabilir misin? Var ki üretim ihraç edebiliyorsun. Olmasaydı bunu yapamazdın ama biz bunu yapıyoruz. Bugün savunma sanayinde, elhamdülillah kendimizi savunabilecek ürünlere sahibiz. Bunlar öyle kolay kolay olmadı. Zırhlı taşıyıcılardan tutunuz, hamdolsun MP’lere varıncaya kadar, insanlı silahlı, silahsız hava araçlarınavarıncaya kadar, bunları üreten bir Türkiye var? Bunları nereye koyacaksın? Bunlar ne işe yarıyor?” ifadelerini kullandı.      

ELEBAŞLARI DA GELECEK    

Vatandaşlarla Rabia işareti yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatanı bölmek için terör örgütü PKK’nın çok uğraştığını belirterek, şöyle devam etti: “PKK çok uğraştı. Ne dedim hatırlayın o günleri. ‘İnlerine gireceğiz, inlerine...’ dedim. Girdik mi? SİHA’larla girdik, İHA’larla girdik, F16’larla girdik. Kuyruklarını bacaklarının arasına sokup kaçtılar. Nereye? Suriye’ye kaçtılar. Fırat Kalkanı’nda yakaladık, Afrin’de yakaladık, yerlerin altında gördünüz değil mi hazırladıkları tünelleri? Oralarda vurduk. Cudi’de vurduk, Gabar’da vurduk, Tendürek’te vurduk, Bestler Dereler’de vurduk. Vuracağız, vurmaya devam edeceğiz. FETÖ, o da kaçtı. Nereye kaçtı? Dünyanın değişik ülkelerine. Kosova’da yakaladık 6 tanesini, aldık, geldik, şimdi buradalar. Bitmedi Gabon’a gittiler, 3 tanesini alıp geldik. Şu ana kadar 80 tanesini FETÖ’nün yurtdışından aldık, geldik. Onları da kovalayacağız. Pensilvanya’daki sen de gideceksin. Sen de geleceksin. İstediğin kadar sağa sola yalpala. George seni bir yere kadar saklar, odana sonra bıktım der o da bırakır. Geleceksin sen bu ümmeti bu milleti parçaladın. Bu kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız, hesabını soracağız.”  

SOSYAL MEDYA TERÖRÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Gezi olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimlerinde FETÖ, bu alanı (sosyal medya) pervasızca, hoyratça, namertçe kullanmaktan çekinmemiştir. Haftalar, aylar boyunca şişirilmiş hesaplar, sahte karakterler üzerinden itibar suikastleri düzenlemiş, yalan ve iftira üstümüze boca edilmiştir. Milli ve yerli tavır sergileyen kim varsa FETÖ’nün tetikçilerinin hedefi olmuştur. Ana muhalefet partisi ve başındaki zat da meclis kürsülerini FETÖ’ye kiralayarak bu kalleş saldırılara kol kanat germiştir. Hiç utanmadan, arlanmadan, zerrece yüzleri kızarmadan haftalarca FETÖ’nün linç kampanyasına destek oldular. Ana muhalefet ortalığa boca edilen iftira ve montajlardan nemalanmaya çalışırken, biz bu ahlaksızlığa prim vermedik. FETÖ’nün sosyal medya terörizmine asla boyun eğmedik.”

KANAL İSTANBUL YAPILACAK

İstanbul Boğazı’nda Vitaspirit adlı geminin Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarptığı kazayı hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazıları Kanal İstanbul ile ilgili aduydunuz. Bunun ne kadar önemli olduğunu çok açık, net her şey ortaya koydu. İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul’u yapacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan terörle mücadelenin tavizsiz süreceğini de belirterek, Afrin harekatında 4 bin 187 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 

BAŞKANLARA İNŞAAT TALİMATI

Beykoz’daki konuşmasında vatandaşların, “Reis Çubuklu’ya sahip çık” sloganları üzerine Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi birbirimizi aldatmaya gerek yok. Tapu senin elindeyse bal gibi de yaparsın. Tapusu olan, bırak müteahhidi. Müteahhide niye veriyorsun işini? Bu işe biz gerekirse Büyükşehir Belediyesi olarak gireriz, KİPTAŞ olarak bunu yaparız. Vermeyin müteahhitlere. İşte Büyükşehir Belediye Başkanı burada. Ben talimatı kendisine veriyorum, KİPTAŞ eliyle bunları yapalım. Çünkü bir kısım müteahhitlere bunu verdiğiniz zaman her numarayı yaparlar.Diğer konuya gelince, bazı yerlerde biliyorsunuz geçmişten oraların tapulu olan kişileri çıktı. Bu dağıtılan tapularla alakalı değil, dağıtılan tapularla ilgili olarak sizler rahatlıkla Büyükşehir Belediye Başkanım da burada talimatı kendisine veriyorum, bununla ilgili ilçe, Büyükşehir, KİPTAŞ üçlüsü olarak bu işi yaptıracağız. Kimsenin dolduruşuna gelmeyin, oyununa gelmeyin. Hele hele Bay Kemal’in oyununa hiç gelmeyin. O çünkü bu işlerden anlamaz..”  

CHP SUSUZLUK VE KİRLİLİK DEMEK

Sağlıkta, İstanbul’u sadece Türkiye’nin değil, dünyanın sayılı merkezlerinden biri haline dönüştürdüklerini aktaran Erdoğan, “Son 15 yılda İstanbul’a 51’i hastane, 127 yeni sağlık tesisi kazandırdık”dedi. 1994 öncesi CHP’li belediye yıllarını hatırlatan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:  “Gençler bilmeyebilir, orta yaş ve üzeri kuşak, şehrin adeta korktuğu o günleri iyi hatırlar. Bugün İstanbul, ülkemizin içme suyu sorunu olmayan büyük şehirlerinden biri haline geldi. Burada susuzluğun olmadığını siz yaşamadınız. Küvetlere su doldurulurdu. Benzin istasyonları gibi içme suyu istasyonları kurulmuştu. Elimizde bidonlarla su taşıyorduk. Kimden almıştık o İstanbul’u? CHP’den almıştık. CHP demek susuzluk demektir. CHP demek çöp dağları demektir. CHP demek hava kirliliği demektir. Bunları onlarla yaşadık. Görevi devraldığımızda İstanbul’un hava kirliliği felaketti ve geldik 1 milyon 250 bin aileye doğalgazı bağladık. Hava kirliliğini ortadan kaldırdık.”