19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler Dörtyol Meydanı’ndaki '10 Bin Hatim 100 Bin Dua' programında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Esenler'de yaklaşık 100 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen '10 Bin Hatim 100 Bin Dua' programına katıldı. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Avusturya başbakanına 'kendine çekidüzen ver olay farklı yere gider' diyerek sert tepki gösterdi.

11 Haziran 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenler Dörtyol Meydanı’ndaki '10 Bin Hatim 100 Bin Dua' programında konuştu
Öne çıkan başlıklar
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Filistin'de her gün masum çocuklar, kadınlar, erkekler tekerlekli sandalyedeki engelliler, yaralılara yardım eden hemşireler katlediliyor. Zalim İsrail yönetimi, siyonist İsrail yönetimi Filistinlilere adeta nefes aldırmıyor."
 
Müslümanlara baskılar her geçen gün artıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Suriye'de insanlar evlerinde, sokaklarında, çocuklar okullarında başlarına ne zaman bomba yağdırılacağını bilememenin korkusu içinde yaşıyor. Terör örgütleri Suriye'de hala cirit atıyor. Ortadoğu'dan Kuzey Afrika'ya, Güney Asya'dan Avrupa'ya kadar her yerde Müslümanlara yönelik baskılar her geçen gün artıyor."
 
Avusturya başkananına sert tepki: kendine çeki düzen ver
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Buradan Avrupa'ya, doğrusu Avusturya'ya, Avusturya'nın Başbakanına sesleniyorum. Bak daha çok gençsin. Daha senin çok şöyle tecrübe edinmen lazım. Bak şunu unutma, senin bu çıraklığın, bu tavırların senin başına çok işler getirebilir. Zira bilesin ki Avusturya'da bir caminin kapatılması, oradaki Müslümanların, din adamlarının Avusturya'dan atılması, yurt dışı edilmesi yeniden bir haçlı-hilal mücadelesini başlatır ki bunun sorumlusu da sen olursun. Kendine çeki düzen ver olay çok farklı yere gider' dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Arakan'daki Müslümanları yerlerinden, yurtlarından etmekle, Avrupa'nın göbeğinde Müslümanların camilerini kapatmanın zihniyet bakımından hiçbir farkı yoktur."
 
Tarih güçlünü değil haklının zaferini yazacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bizim itirazlarımız, bizim isyanımız kendimiz için değildir. Biz dünyadaki tüm mazlumların, mağdurların sesiyiz. Yürekten inanıyoruz ki haklıyız ve kazanacağız. İnanıyoruz, Onun için üstünüz. İnşallah bu defa tarih güçlünün değil, haklının zaferini yazacak."