20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hesapları paçavraya çevireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, artık herşeyin çok net ortaya çıktığını, hedefte şahsı ve partisinin değil Türkiye’nin olduğunu belirtti, “Masa başındaki hesapları, çizilen haritaları Allah’ın yardımıyla paçavraya çevireceğiz” dedi.

20 Kasım 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hesapları paçavraya çevireceğiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bayburt 6. Olağan İl Kongresi’nde önemli açıklamalar yaptı. “2019’da yapılacak seçimler Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesinin en kritik dönüm noktalarıdır” diyen Erdoğan, şunları kaydetti…

- DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME AÇIĞIZ: 2019 hazırlıklarımıza şimdiden başlamış bulunuyoruz. Önümüzdeki sürecin parolası, iki önemli kavramdır. Bir değişimdir, iki yenilenmedir. İşte biz şimdi bunun adımlarını atıyoruz. Hem değişim hem yenilenme. AK Parti’yi siyasi tarihimizdeki gelmiş geçmiş diğer tüm partilerden ayıran temel vasfı değişime ve dönüşüme açık olmasıdır.

- 2019 KADROLARI: Hem kendimizi hem de partimizi yeniliyoruz. Şubat sonuna kadar inşallah bütün kongrelerimizi bitireceğiz. Kongrelerimiz vasıtasıyla bizi 2019 seçimlerine taşıyacak kadroları da oluşturuyoruz.

- BAYRAK YARIŞI: Siyaset, bir bayrak ve millete hizmet etme yarışıdır. Makamlar gelip geçidir. Milletimize hizmet için makamlar birer araçtır, birer fırsattır.  

- MİLLET DÜŞMANLARI: Gazete köşelerini tutmuş, televizyon ekranlarına ipotek koymuş, kültür ve sanat dünyasını esir almış bir avuç millet düşmanının ülkemizin ortak değerlerini sömürmesine sessiz kalmayacağız. Bunların zihinleri öyle bulanmıştır ki terör örgütünün pravdasına çevirdikleri gazetelerinde şehitlerimize şehit demeye dahi dilleri varmaz. Bir taraftan Feto’nun söylemlerine borazanlık yapanlar, Avrupa kapılarını ağlama duvarına çevirirler, diğer taraftan da cumhuriyetimize sahip çıkmaktan bahsederler.

- PENSİLVANYA’DAKİ ŞARLATAN: Ülkeyi, kendi şahsi mülkleri zanneden bu ruhu faşist, beslenme kaynağı komünist, söylemi popülist kesimlere sesleniyorum. Cumhuriyetimizin ortak değerleri adına demokrasi, millet, ezan, bayrak düşmanlığı yaptığınız günler sona ermiştir. Bunlara ihtiyacı olan mühimmatı sağlayan Pensilvanya’daki şarlatan gibi ihanet şebekelerinin devri de kapanmıştır.  

- GERÇEK YÜZÜ ANLAŞILDI: En son NATO tatbikatında hem Türkiye’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk hem de şahsım hedef tahtasına yerleştirildim. Bir skandala imza attılar. Bizi devre dışı bırakmadan ülkemizi durduramayacaklarını bildikleri için şahsımızı hedef tahtasına oturtuyorlar. Bugüne kadar bize yapılan saldırıları gizleyemedikleri bir sevinçle karşılayanların, işin içine Atatürk de dahil edilince meselenin gerçek yüzünü anlamış olduklarını ümit ediyorum. Bu çerçevede yapılan açıklamaları da olumlu buluyorum.

- HEDEF TÜRKİYE: Artık mesele şahsım, parti değil, hedef Türkiye ve Türk milletidir. Gelecek dönem daha büyük sınamalarla geçecek.

- HER ŞEYE HAZIRLIKLIYIZ: Her şeye hazırlıklıyız. Bugün artık ekonomiden savunma sanayine, ticaretten diplomasiye kadar her alanda 15 yıl öncesiyle karşılaştırılamayacak bir Türkiye var. Şimdi kendi silahını yapan, kendi tankını imal eden bir Türkiye var. Terörle mücadelesini kendi insansız hava araçlarıyla sürdüren bir ülke var. Yerli otomobilini yapmaya hazırlanan bir Türkiye var.

- TARİH OLDU: Artık belli uluslararası örgütlere sadece ileri garnizonluk yapan bir Türkiye yok. Bizi 1980’lerin, 1990’ların Türkiye’si ile karşılaştıranlar çok büyük bir yanılgı içinde olduklarını elbette anlayacaklardır. Türkiye bağımsızlığını birilerinin ihsanına borçlu, sınırları cetvelle çizilmiş bir ülke değildir. Türkiye istiklalini kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklara borçlu bir ülke de değildir. O iş geçti. Onlar tarih oldu.

HAVAALANI MÜJDESİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bayburt 6. Olağan İl Kongresi’ne katılmadan önce Bayburt Spor Salonu’nun dışında kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi. “Sizlere buradan bir müjdeyi vermek istedim” diyen Erdoğan, şunları söyledi: “İnşallah 2020’ye kadar Gümüşhane ve Bayburt illerimize hizmet verecek olan havaalanımızı bitireceğiz. Bu havaalanımızla da birlikte inşallah artık Gümüşhane’nin ve Bayburt’un uzun yol sıkıntısı da aşılmış olacak ve Salyazı’daki bu havaalanı inşallah uzun yolları kısa edecek.” Rabia işareti yapan Erdoğan, vatandaşların ‘Bayburt seninle gurur duyuyor’ tezahüratları üzerine, “Ben sizlerle gurur duyuyorum” dedi.

ŞARK KURNAZI

Biz değişim dedikçe, söylemlerimizi, kadrolarımızı yeniledikçe adeta birilerinin uykusu kaçıyor. Genel başkan değişikliğini dahi kasetle, türlü ayak oyunlarıyla yapabilenler, AK Parti’nin bütün bu süreçleri şeffaf bir şekilde yürütmesinden rahatsızlık duyuyorlar. Koltuğa oturduğu günden beri girdiği tüm seçimleri kaybetmiş bir zat, kendi başarısızlıklarının bedelini ödemeyi aklına dahi getirmemiş olmasına rağmen AK Parti’ye dil uzatma hadsizliği gösteriyor. Şark kurnazı bu çevrelere ‘Siz dönüp önce kendine bir bakın’ diyoruz. Bunların pişkinliğini biz de hayretle takip ediyoruz. Artık bunların iki yüzlülüğüne daha fazla tahammül göstermeyeceğiz.

ŞEHİT EREN’İN AİLESİNİ UNUTMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gümüşhane ve Bayburt’taki il kongrelerinin ardından Trabzon’un Maçka ilçesine geçti. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile 11 Ağustos’ta PKK’lı teröristlerce düzenlenen kalleş saldırıda şehit olan Eren Bülbül’ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Erdoğan, Eren için dua da okudu. Şehit annesi Ayşe Bülbül, “Söz vermişti, sağolsun geldiler. Bizim her zaman yanımızdalar. Çok mutlu ettiler” dedi. Ziyarette Erdoğan çiftine  Hamsiköy sütlacı ve kuymak ikram edildiği, Erdoğan’ın sütlaç için “Aynı annemin sütlacı gibi olmuş” ifadesini kullandığı öğrenildi. Erdoğan, ziyaret sonrası Maçka merkezde vatandaşlara seslendi.  2019’un mart ve kasım aylarında yapılacak seçimlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Daha değişik bir sürecin içerisine gireceğiz” dedi. 

İsteseniz de istemeseniz de yapacağız

Erdoğan, Ankara’ya silah satmayan Batı’ya tepki gösterdi. Elini masaya vuran Cumhurbaşkanı, “Türkiye kendi uçağını, SİHA’sını, İHA’sını yapacak. Yapacağız isteseniz de istemeseniz de yapacağız. Yaptık ve yapıyoruz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt’un ardından AK Parti Gümüşhane 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Türkiye’yi silah satmayan Avrupa ve ABD’ye sert çıkan Erdoğan, şu mesajları verdi.

- PAÇAVRA: Biz, bugün vatanımız uçurumun kenarındayken seyretmeyeceğiz ki yarın evlatlarımız mezarlarını kazarken başlarında ağlamayalım. Masa başlarında çizilen haritaları bir asır önce nasıl yırtıp attıysak bugün de aynı şekilde paçavraya çevireceğiz. Sandılar ki bu millet artık öldü, bitti, kül oldu. Halbuki Türk milleti binlerce yıl olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır.15 Temmuz bunun en büyük ispatıdır.

- YAPTIK, YAPIYORUZ: (Elini masaya vurdu) Türkiye kendi uçağını, SİHA’sını, İHA’sını yapacak. Yapacağız isteseniz de istemeseniz de yapacağız. Yaptık ve yapıyoruz. Türkiye 2002-2013 yılları arasındaki performansı ile devam ediyor olsaydı, 2023 hedeflerine çok daha erken varmış olmayacak küresel güç konumuna geçecekti.

- TERÖR FABRİKASI: Kendi ikbalimiz uğruna ülkemizin ve milletimizin geleceğini  feda etmeyeceğiz. Tehditlere boyun eğip, istiklalimizi ve istikbalimizi tehlikeye  atmayacağız. Milletçe ya adam gibi yaşayacağız ya da adam gibi mücadelemizi verip, neticesine katlanacağız... DEAŞ neyse PYD odur, PYD neyse FETÖ odur, FETÖ neyse DEAŞ odur. Hepsi de aynı fabrikada üretilmiş, sadece ambalajları ve etiketleri farklı.