19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin'de 4 dilde pankartla karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni ve miting Mardin'e geldi. Erdoğan için kentte Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice 'Hoş geldiniz' ve 'Mardin her dilde evet' yazılı pankart asıldı.

DHA30 Mart 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mardin'de 4 dilde pankartla karşılandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişi öncesi Mardin'de güvenlik kuvvetleri teyakkuza geçti. Erdoğan'ın geçiş güzergahları tamamen trafiğe kapatılırken, vatandaşlar arama noktasında aramadan geçirildi. Yüksek binalara keskin nişancı özel harekat timleri yerleştirirken, güvenlik önlemleri kapsamında çöp konteynerleri kaldırıldı. 
 
Kentin çeşitli noktalarına ve açılışın yapılacağı alana Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice 'Hoş geldiniz' ve 'Mardin her dilde evet' yazılı pankart asıldı. 
 
Karşılama protokolünde Mardin Müftüsü İsmail Çiçek ile  Diyarbakır-Mardin Süryani Metropoliti Saliba Özmen de yer aldı ve ikisi uzun süre sohbet etti. Protokolde şehit aileleri ve gaziler için özel yer ayrılırken, miting alanı polis ekipleri tarafından eğitimli köpeklerle birkaç kez arandı. Miting alanının bazı yerlerine sinyal kesici jammer yerleştirildi.