25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Set vurmayın yorulan gitsin

Erdoğan, “2019’da çıtayı çok yükselttik. Artık işimiz kolay değil. Vatandaşı unutanlar var. Unutanlarla yollarımızı ayıracağız. Yorulan çekilsin. Ayrıca teşkilatla çok uğraşmayın. Değişimin önüne set vurmayın” dedi.

ŞERİFE GÜZEL28 Temmuz 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Set vurmayın  yorulan gitsin

AK Parti Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşkilatlarda yaşanacak değişimle ilgili olarak milletvekillerine, “Değişimin önüne set vurmayın” talimatı verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’in İçtüzük değişikliğinden sonra tatile girecek olmasından dolayı milletvekilleriyle son bir değerlendirme yaparak , “5-10 gün kendiniz tatil yapsanız da, geri kalan bölümü mutlaka vatandaşla geçirin” dedi.

AK Parti Genel Merkezi’nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda vekillere seslenen Erdoğan, teşkilatlardaki değişime dikkat çekti, 2019 seçimlerinin zorluğuna işaret etti. “2019’da çıtayı çok yükselttik. Artık yüzde 34’lerle, 45’lerle iktidar olmak yok. 49.5 alsak iktidar olamıyoruz. İşimiz kolay değil” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu nedenle halkla iç içe olmanın önemli olduğuna vurgu yaptı. Erdoğan, “Gönüllere hitap etmemiz
lazım. Seçildikten sonra teşkilatı, vatandaşı unutanlar var. Unutanlarla yollarımızı ayıracağız. Yorulan çekilsin” diye konuştu.

TEŞKİLATLA UĞRAŞMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kardeşlik hukukunun önemine vurgu yaptığı konuşmasında, teşkilatlardaki görevlere getirilenlere ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan, teşkilat ile milletvekillerinin birbirinden güç alması gerektiğine dikkat çekerek, “Teşkilatla çok uğraşmayın. Değişimin önüne set vurmayın. Ancak il başkanlarına da tabi olun” ifadesini kullandı.

FETÖ İLE MÜCADELE

FETÖ ile mücadeleye de dikkat çeken Cumhurbaşkanı, “ ‘FETÖ’nün tepesindekilerle mücadele edilmiyor, aşağı tabaka ile uğraşılıyor’ deniliyor. Bunun yüzde 100 doğru olduğunu düşünmüyorum, ancak bu eleştiri dışarıdan, vatandaştan geldiğine göre dikkate almamız gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu. Ekonomide üçüncü çeyreğe ilişkin iyi işaretler olduğunu belirten Erdoğan, “Ekonomik hamle yapacağız. Yeni yatırımlar vs. Ekonomiyi canlandırmamız gerekiyor” diye konuştu.