25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tıpkı tek parti döneminde olduğu gibi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Konuşmasının büyük bölümünü ABD'nin hukuksuz Kudüs kararı sonrası BM Genel Kurulu'nda yapılan oylamaya ayıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li Engin Altay'ın tarihe geçecek utanç sözlerine de değindi. CHP'ye yüklenen Erdoğan, 'Şimdi bir insan demokrasiye gerçekten inanıyorsa milletin tercihine saygı duyar. Tabi eğer inanıyorsa… Bu tercihi sizin istediğiniz gibi olduğunda adına demokrasi, başta türlü tezahür ettiğinde adına otoriterlik derseniz, siz demokratik değil, faşist olursunuz. Bu bakımdan CHP, tıpkı tek parti döneminde olduğu gibi tekrar hızla faşizme kayıyor.' ifadelerini kullandı.

22 Aralık 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclisteki konuşmasında "Bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok." diyen CHP'li Engin Altay'ın tarihe geçecek utanç sözlerine tepki gösterdi.

 

Engin Altay özelinde CHP'ye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Akıllanın akıllanın! İşte Türkiye'deki ana hıyanet, ana muhalefet bu. Türkiye'deki en büyük sıkıntı, bu muhalefet sorunudur." dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o sözleri:

Arkadaşlar söyledi, şu anda yanımızda var mı? CHP’nin grup başkanvekili Meclis’te bir şeyler söylemiş. Şöyle bir dinleyelim...

Adam sirkatin söylüyor şecaat arz ederken... Şu hale bak ya. Benim aziz milletim, affedersin bu kadar güzellikler yaparken, onu kötüleyene iyi yaptın der mi? Demediği için on yıllardır sizi iktidar yapmıyor ya. Akıllanın akıllanın. Ama hamdolsun böyle muhalefet var. Bunlar olsun ki AK Parti de hizmete devam etsin. İşte Türkiye’deki ana hıyanet bu, ana muhalefet bu. Her şey açık net ortada. Yani böyle bir gündem olabilir mi? Gerçekten üzüntü verici bir manzarayla karşı karşıyayız. Temenni ederim ki bunları da aşarız.

Türkiye’deki en büyük sıkıntı işte ana muhalefet sıkıntısıdır. Ama aşacağız bunları tabi ki. AK Parti daha da güçlenerek aşacağız. Artık yüzde 52’nin değil daha üzerinde oy oranıyla Allah nasip ederse 2019’da sandıkları patlatan bir millet olacak.

 

CHP TEKRAR HIZLA FAŞİZME KAYIYOR

Ana muhalefetin başındaki zat, önümüzdeki seçimlerde Türkiye’nin iki tercihten birini yapacağını söylüyor. Bunları da demokrasiden yana olanlar ile, otoriter rejimden yana olanlar olarak ifade ediyor. Şimdi bir insan demokrasiye gerçekten inanıyorsa milletin tercihine saygı duyar. Eğer inanıyorsa… Bu tercihi sizin istediğiniz gibi olduğunda adına demokrasi, başta türlü tezahür ettiğinde adına otoriterlik derseniz, siz demokratik değil faşist olursunuz. Bu bakımdan CHP, tıpkı tek parti döneminde olduğu gibi tekrar hızla faşizme kayıyor. Cilası sosyal demokrat olan ama altını kazıdığınızda faşizm çıkan böyle bir partinin diğer söylediklerini ciddiye almak zaten mümkün değildir.

Hukuk devleti, yargı bağımsızlığı, düşünce özgürlüğü gibi kavramları dilinden eksik etmeyenlerin icraatlarına baktığımızda gördüğümüz şudur. Terör örgütlerini, darbecileri savunmak için Ankara’dan İstanbul’a yürüyorlar. Terör örgütünün arkasına olduğu tiplerle beraber bir yolculuk… Bunun adını ‘adalet yürüyüşü’ olarak koyuyorlar. İşlerine geldiğinde yargı kararlarını örnek gösterirler, işlerine gelmediğinde saldırmaktan geri durmazlar. Bunlar için düşünce özgürlüğü kendi düşüncelerini ifade etme, karşıt düşüncelere de hakaret etme özgürlüğüdür.

ARASANIZ PİYASADA BULAMAZSINIZ BU TİPLERİ

Karşımızda, dosyaları aldım, inceledim, bir şey göremedim diyerek yolsuzlukları ibra ettiğinin farkında dahi olmayan karikatür bir tip var. Biliyorsunuz bu zat, günlerce Cumhurbaşkanının yakınlarına yurt dışından yapılan havalelerin belgelerini yayınlayacağım yaygarası yaptı. Ben de çağrı yaptım, doğruysa siyaseti bırakacağım, yalansa sen de aynısını yapacak mısın diye sordum. Kağıt parçalarının konuyla ilgisi olmadığı anlaşıldı. Arasanız piyasada bulamazsınız bu tipleri. Bu zat ömründe, devletten aldığı maaşlar dışında, tek kuruş kazanamamış, ticaret yapamamış, risk alamamış birisidir. Ama bir yaşındaki torununa devletten onu SSK’lı yapacak kadar da cesurdur. Bunlar kayıtlarda var. Meclis’te bunlar hep anlatıldı.

Kendisine söylenenlerin ne anlama geldiğine dair zerre kadar fikri yoktur. Siz bakmayın onun hesap uzmanıyım diye afra tafra sattığında. Başbakanımız, onun hesap uzmanlığını şöyle bir silkeleyip eline verdi. Söylediği her rakam yanlış, her bilgi yanlış. Bu kadar yanlıştan çıka çıka ancak işte bu karikatür tip çıkıyor.