24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizin kaybettiği yılların hesabını kim verecek?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 'Yeni Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Projesi'nin tanıtımında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu projeye 15 yıl önce başlanmış olması gerektiğini söyleyerek, 'Ülkemizin kaybettiği yılların hesabını kim verecek?' ifadelerini kullandı.

6 Kasım 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizin kaybettiği yılların hesabını kim verecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı'na yapılacak 'Yeni AKM Projesi'nin tanıtımında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, Türkiye'deki büyük projeleri engellemek isteyen güç ile Suriye ve Irak'taki operasyonlarımızı sabote etmeye çalışanların aynı eller olduğunu söyledi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o sözleri:

15 yıl önce başlaması gereken bir işe bugün başlanıyor. AKM'yi çoktan bitirmiş, milletin hizmetine sunmuş olmalıydık. Ülkemizin kaybettiği yılların hesabını kim verecek.

İstanbul'da inşa etiğimiz yeni havalimanı ve diğer büyük projeleri engellemek için uğraşan güçle Suriye ve Irak'taki operasyonlarımızı sabote etmeye çalışan el de aynıdır.

Biz proje tanıtım töreninde bir arada bulunduğumuz AKM'nin yeniden inşası konusunda da sabırlı bir duruş sergiledik. Hedeflerimizden de taviz vermeden işte bugüne geldik. Daha işlevsel bir şekilde inşa edilecek yeni Atatürk Kültür Merkezi'nden en çok sabote etmek için uğraşanların yararlanacağını da biliyorum. Onların yanlış yolda gidiyor olmaları bizi doğru işler yapmaktan alıkoyamadı.

BİZ, ESERLER İNŞA ETMEYE ALIŞMIŞ BİR İKTİDARIZ

AKM inşallah 2019'un ilk çeyreğinde, (İlk AKM'nin mimarı Hayati Tabanlıoğlu'nun oğlu) Murat (Tabanlıoğlu) Bey'den sözünü aldım, bitireceğiz. Zaten mermerlerine varıncaya kadar her şeyleri sundular. Beraberce bakanımla birlikte şu uygundur, şu değildir, hazırlıklarını yaptık. Adım adım bunları takip edeceğiz. İşimize sahip çıkmazsak bunun sonucunu yakalamak da mümkün değildir. Bu bizim için olmazsa olmaz bir süreç. Biz artık bu süreçlerde eserler inşa etmeye alışmış bir iktidarız.