25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir siyasi parti genel başkanı, bu konuşmam üzerine kalkıp bir değerlendirme yapıyor. Ne diyor biliyor musunuz; 'BM'de dünya liderlerine mi, yoksa muhtarlara mı konuşuyorsun belli değil' Bilmiyor ki, benim her muhtarım kendi mahallesinin lideridir.

29 Eylül 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan "27. Muhtarlar Toplantısı"nda muhtarlara hitap etti. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM'deki sözlerini eleştiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Bir siyasi parti genel başkanı, bu konuşmam üzerine kalkıp bir değerlendirme yapıyor. Ne diyor biliyor musunuz; "BM'de dünya liderlerine mi, yoksa muhtarlara mı konuşuyorsun belli değil" Bilmiyor ki, benim her muhtarım kendi mahallesinin lideridir. Bilmiyor ki, benim her muhtarım bir dünya lideri seviyesinde bilgiye, birikime, kabiliyete, dirayete sahiptir, çünkü seçilmiştir. Muhtarı küçümseyen, halkı küçümseyen, ülkesini küçümseyen bir siyasi parti ledirinin ne partisine ne de bu millete hayrının dokunması mümkün mü? Ondan sonra 14 yıldır iktidar niye değişmiyor diyorlar. Ana muhalefet halkı küçümsediği bir ülkede iktidar nasıl değişecek?" dedi.
 
"MUHTARLARIMIZ HER ŞEYİ GÖRÜYOR"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhtarlarımız herşeyi görüyor, herşeyi duyuyor. Hepsinin değerlendirmesini de en güzel şekilde yapıyor. BM Genel Kurulu'nda biz 14 yıldır hitap ediyoruz. BM Genel Kuruluna hitap etmekten nasibini almamış olan bir kişinin bu konudaki değerlendirmesini zaten kaale almaya gerek yok. Ben sizlere güveniyorum. Sizlere inanıyorum, sizlerle birlikte olmaktan, beraber yol yürümekten özellikle adımın sizlerle birlikte anılıyor olmasından da büyük şeref duyuyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, muhabbetimizi arttırsın"