23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Dağların zirveleri Mehmetçik’e emanet

Mehmetçik, 2047 rakımlı Herekol Dağı ile 3 bin rakımlı Kato, Faraşin ve Marinus bölgelerini teröristlere dar etti. Türk Silahlı Kuvvetleri seçkin birliklerinin gerçekleştirdiği nokta operasyonlarda bölge teröristlerden temizlendi. 37 hain etkisiz hale getirildi.

6 Eylül 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Dağların zirveleri Mehmetçik’e emanet

Başarılı operasyonların ardından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın petrol aramaya başladığı Siirt’in Pervari ilçesindeki 2047 rakımlı Herekol Dağı’nda Mehmetçik adeta kuş uçurtmuyor. Terör örgütü PKK’nın geçmişte yasa dışı inşa edilen binalarda sözde mahkemeler kurduğu bölgede güvenlik korucularının desteğiyle geçen yıldan bu yana devam eden operasyonlarda 6’sı sağ olmak üzere 37 terörist etkisiz hale getirildi. Bu sayede terörden arındırılan bölgede teröristlerin kış üslenmesini engellemek amacıyla Mehmetçik, şimdi de zor hava ve arazi şartlarında güvenlik korucularının desteğiyle faaliyetlerini sürdürüyor. 

MORAL ZİYARETİ 

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, beraberinde Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay ile Herekol Dağı’ndaki askerlere moral ziyaretinde bulundu. 

Vali Atik “Allah’ın izniyle terör örgütüne geçit vermeyeceğiz. Onları açlığa mahkûm bırakacağız ve kış üslenmelerine müsaade etmeyeceğiz” dedi. 

3 BİN RAKIMDA HUZUR 

Öte yandan Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde son iki yıldır silahlı kuvvetleri tarafından sürdürülen başarılı operasyonlar sayesinde bölge teröristlerden temizlenirken, yaylalara huzur geldi. 

3 bin rakımlı dağlardan teröristleri temizleyen Mehmetçik bölgeyi mesken edindi. Son olarak Faraşin ve Marinus bölgelerinde yürütülen operasyonlarda bölgeyi tamamen kontrol altına alan Mehmetçik, bölgede teröristlere nefes aldırmıyor. SİHA ve İHA’ların destek verdiği güvenlik güçleri bölgeye hâkim dağ zirvelerine üs kurdu. 

LİDER KADRO BİTİRİLDİ

Tunceli’de, güvenlik güçlerinin son yılarda PKK terör örgütüne karşı yürüttüğü kararlı mücadele sonrasında önemli kayıplar veren örgütten kaçışların hızlandığı belirtildi. Tunceli Valisi Tuncay Sonel PKK’lı teröristlerden bazılarının silahlarını ve malzemelerini bırakarak sivil kıyafetler ile kaçtıkları söyledi ve ekledi: PKK Tunceli’deki silahlı adamlarının büyük bölümünü bu yıl kaybet. Yiyecek içecek bulamıyorlar. Arazide hareket edemez hale getirdik. Teröristlerin tek çaresi örgütten kaçmak oldu.

HAİNLİĞİN SONU ORTADA KALDI

Diyarbakır’da  etkisiz hale getirilen terörist, ailesinin cenazesini almaması üzerine kimsesizler mezarlığında defnedildi. 18 Haziran 2018’de Hani kırsalında 2 PKK’lı terörist öldürüldü. Kimlik tespiti yapılamayan cesetler morga kaldırıldı. 2 hafta sonra jandarmaya müracaat eden bir aile, cesetlerden birinin oğulları olduğunu söyledi. Aileden alınan DNA sonucunda cenazenin F.E’ye ait olduğu belirlendi. Oğullarının terörist olduğu tescillenince aile cenazeyi reddetti ve almadı. Cenaze, savcılık kararıyla kimsesizler mezarlığına defnedildi.