20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Devrime hazır olun

“Artık reformları, devrimleri siz yapacaksınız. Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunu dünyaya siz göstereceksiniz. Birileri darbe heveslisidir, bırakın onunla uğraşsınlar.”

20 Mayıs 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Devrime hazır olun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Külliye’de kabul ettiği gençlere seslendi.  İşte mesajlar... 

- YENİ NESİLDEN ÜMİTLİYİM: Bazılarının  yeni nesille ilgili karamsar düşünceler taşıdıklarını görüyorum. Ben ise tam tersine gençlerimizden ümitliyim. 2023 Türkiye’sini birlikte inşa ediyoruz. Bir sonraki Kızıl Elma’mız olan 2053 Türkiye’si ise her şeyiyle sizlere emanettir. Aynı şekilde 2071 vizyonunu sonraki nesillere kazandırma sorumluluğunu da sizler üzerinizde taşıyorsunuz.      

- TARİHİ OLAYLAR: Önümüze çıkartılabilecek tüm engeller çıkartıldı, çıkartılmaya da devam ediyor. Sadece 2013 yılından beri maruz kaldığımız saldırılar, İstiklal Harbimizden bu yana başımıza gelen en ciddi sıkıntılardır. Gezi olaylarından 17-25 Aralık emniyet, yargı darbe girişimine, bölücü örgütün çukur eylemlerinden 15 Temmuz darbe teşebbüsüne kadar her biri tarihi nitelikte pek çok olay yaşadık.   

- SESSİZ DEVRİM: Siyasetçilere düşen gençliğe ufuk vermektir. Eğer siz gençliğinize ufuk verirseniz, o gençlik çok daha büyük davaların sahibi olur. İşte biz bunu başardık. Şimdi bundan sonrası size ait ona göre, artık reformları siz yapacaksınız, devrimleri siz yapacaksınız. Bu devrimleri yapmak suretiyle de Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunu dünyaya siz göstereceksiniz. Bakın ‘darbe’ demiyorum, ‘devrim’ diyorum, ‘reform’ diyorum. Birileri darbe heveslisidir, bırakın onlar onunla uğraşsınlar. Biz reformlarla uğra şacağız, biz devrimlerle uğraşacağız. Bizim devrimimiz batılının söylediği gibi sessiz devrimdir. Rabb’im bu kutlu bayrağı başı dik sizlere devretmeyi nasip etsin. 

- ANLI ŞANLI TARİH: Bir ülkeyi ve milleti yenmenin en kestirme yolu, tarihiyle olan ilişkilerini kesmekten geçer. Bizim tarihimizle bağlarımızı kopardılar mı? Kopardılar. Bize öyle bir tarih okuttular ki ve bizim okuduğumuz tarih kitaplarında biz hep mağlubiyetlerle ilkelliklerle ve hep böyle garip garip şeylerle adeta geçmiş olan bir tarih okuduk. Bizim tarihimiz böyle değil, anlı şanlı tarihimizi bize o şekliyle göstermediler, okutmadılar. Şimdi diliyoruz ki, müfredatımızı buna göre yeniden düzenleyeceğiz ve anlı şanlı tarihimizi kitaplarımıza bu şekilde geçeceğiz.

- İSTANBUL’DA SU YOKTU: Çoğunuz benim İstanbul Belediye Başkanı olduğum dönemi bilmiyorsunuz ve o dönemde İstanbul’da nelerle savaştığımı bilmiyorsunuz. İstanbul’da su yoktu, şimdi İzmir’de olmadığı gibi. İstanbul’da geçmişte bidon kuyrukları vardı. Hava kirliliğinden dolayı insanlara gazeteler maske dağıtırdı. Göreve gelince İstanbul’un su, çöp sorununu çözdük ve doğalgazı süratle yaydık.

FETÖ’CÜLERİ ARAYIP BULACAĞIZ

Eğer o gençlerimiz, olmamış olsa o şımarık FETÖ alçakları bugün bu ülkede farklı şeyler estireceklerdi ama şimdi ne oluyorlar? Şimdi bir kısmı içeride, bir kısmı kaçtı. Kimi Yunan’a sığınıyor, kimi başka yere sığınıyor.  Ama onları  bulundukları yerde arayacağız, kovalayacağız, bulacağız.  Bir de (Dershanelerin kapatılması) musluk kapatılınca çılgına döndüler. Bu sebeple başladı, darbe girişimine bundan dolayı girdiler. Sadece bu bile dershaneler konusundaki tavrımızın doğruluğunu gösterdi.

TAŞI GEDİĞİNE KOYACAK GENÇLİK 

Bu pazar günü yapacağımız partimizin büyük kongresinden itibaren kendi inisiyatif alanımız içindeki her yerde ve her kademede gençlerimize hak ettikleri şekilde yer vermekte kararlıyız. Bu düzenlemeleri gençlerimize ihsan değil, haklarının gecikmiş teslimi olarak görüyoruz. Ben karşımda hep Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koyacak bir gençlik gördüm, görüyorum

TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ

Terör örgütlerine karşı güçlü ve kahramanca bir mücadele devam ediyor. Kar kış demeden o dağlarda  bu mücadeleyi sürdüren Mehmetçik’imiz, polisimiz ve gönüllü korucularımız, bunlar alnı öpülesi vatan evlatlarıdır.  Onlarla beraber bu terör mücadelesini er veya geç sona erdireceğiz.

ÖĞRENCİLERE TAVSİYE

Oku, düşün, uygula, neticelendir. Okudun, düşünmedin bir anlamı yok. Okudun, düşündün ama uygulamaya koymadın, yine bir anlamı yok. Okuyacaksın, düşüneceksin, uygulamaya koyacaksın, ondan sonra da neticelendireceksin. Bazen söylerim.  ‘Bizim işimiz Hatice değil netice.’ Bunu yapacağız. Çalışmadan kazanmak diye bir şey yoktur. Kazanmadan harcayanlar ise sadece mirasyedilerdir. Onlar da kısa sürede sıfırı tüketirler.