24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya tepki: Bu yaklaşımı anlamakta zorlanıyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'in Türkiye'ye silah satışıyla ilgili açıklamasına dair, 'Bu tür yaklaşımlar, milli savunma sanayimizin güçlenmesine vesile oluyor. Türkiye hiç bir zaman çaresiz değildir.' dedi.

12 Eylül 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gazetecilere yaptığı açıklamalarda Almanya'nın Türkiye'ye yönelik açıklamalarını değerlendirdi. Çavuşoğlu 'Almanya'nın bu yaklaşımını gerçekten anlamakta zorlanıyoruz. İçinde bulunduğu şartları anlıyoruz ama Türkyie'ye saldırarak bunlardan kurtulması mümkün değil' ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE ÇARESİZ DEĞİLDİR 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "(Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'in Türkiye'ye silah satışıyla ilgili sözleri) Bu tür yaklaşımlar esasen bizim kendi milli savunma sanayimizin güçlenmesine vesile oluyor. Bu anlamda yerli ve milli üretimi artırıyoruz her alanda. Kendi savaş uçağımızı helikopterimizi üretiyoruz. Türkiye hiç bir zaman çaresiz değildir." 

 

ALMAN DIŞİŞLERİ BAKANI NE DEMİŞTİ? 

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel dün yaptığı açıklamada Türkiye'nin silah ihracatı taleplerinin askıya alındığını açıklamıştı. Gabriel'in açıklamalarına Merkel de tepki göstererek " Tamamen askıya alınmamalı" ifadelerini kullanmıştı